UPDATE: Vierde Oegstgeestenaar besmet met coronavirus | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

UPDATE: Vierde Oegstgeestenaar besmet met coronavirus

UPDATE:

Inmiddels zijn vier Oegstgeestenaren besmet met het corona-virus.

Op zaterdagmiddag 14 maart maakte de GGD Hollands Midden bekend dat ook een  53-jarige man uit Oegstgeest het virus heeft opgelopen.

Er werden op zaterdag 14 maart minder positieve testen gemeld dan op vrijdag het geval was. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dat onder andere door het nieuwe testbeleid: mensen met milde klachten worden niet meer getest, maar moeten thuis blijven en daar uit te zieken. 

Het totale aantal besmettingen in Nederland is hoger dan het RIVM meldt. Alleen de bevestigde gevallen worden bekendgemaakt, en niet iedereen wordt nog getest. Coronapatiënten kunnen het virus ook met zich meedragen zonder dat ze klachten hebben, waardoor het virus bij sommigen onopgemerkt zal blijven, zo meldt NU.nl.


De GGD Hollands-Midden heeft op zaterdagmorgen 14 maart een nieuwe corona-besmetting in Oegstgeest gemeld. 

Een 50-jarige man heeft het virus opgelopen. In totaal zijn drie mensen in Oegstgeest besmet en vier mensen in Leiden. 

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn aangescherpt. Het kabinet heeft donderdagmiddag 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen mogen niet doorgaan. Er is ook afgesproken dat gemeenten niet meer afzonderlijk communiceren over individuele besmettingen.

Het aantal inwoners van de regio Hollands Midden dat besmet is met het nieuwe coronavirus is 26, waarvan één inmiddels hersteld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>