PGO: Geen kerkdiensten, wel liturgische momenten via internet | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De kerkdiensten van de Protestantste Gemeente Oegstgeest worden vervangen door liturgische momenten die via internet gevolgd kunnen worden.
De kerkdiensten van de Protestantste Gemeente Oegstgeest worden vervangen door liturgische momenten die via internet gevolgd kunnen worden. (Foto: )

PGO: Geen kerkdiensten, wel liturgische momenten via internet

Het bestuur van de Protestantste Gemeente Oegstgeest (PGO) heeft besloten alle reguliere kerkdiensten en samenkomsten af te lassen of te verzetten. Dit doet de PGO naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet op 12 maart afgekondigd heeft om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De kerkdiensten worden vervangen door liturgische momenten die via internet gevolgd kunnen worden.

"Dit besluit is uitzonderlijk en heeft grote impact op de manier waarop wij samenkomen en vieren", zegt Marien den Boer, voorzitter van de Kerkenraad. "In deze tijd voor Pasen zijn er diverse diensten en bijeenkomsten. Gelukkig kunnen we via internet onze vieringen voortzetten en hiermee mensen steun, troost en inspiratie bieden."

Voor de komende periode stonden ook diverse andere activiteiten gepland. Zoals de avonden over Dietrich Bonhoeffer op 16 en 30 maart in het Dorpscentrum. Deze en andere activiteiten worden afgelast en waar mogelijk verplaatst naar een latere datum.
Op zondag 15 maart is er een speciale meditatie vanuit de landelijke kerk. Ds. De Reuver zal van-uit de kapel van de PKN in Utrecht daarin voorgaan. Deze meditatie wordt om 9.20 uitgezonden op NPO2 en is te volgen via internet.


De maatregelen van de PGO gelden in ieder geval tot 31 maart 2020. Meer informatie is te vinden op www.pgoegstgeest.nl.


De vieringen zijn te volgen via: Regenboogkerk: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21062 Groene of Willibrordkerk: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21063

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>