Hamsteren bij de Albert Heyn aan de Irislaan.
Hamsteren bij de Albert Heyn aan de Irislaan.

Ook bij Oegstgeester supermarkten wordt nu écht gehamsterd

Algemeen

Voorafgaand aan het Kamerdebat over de kabinetsaanpak van het coronavirus liet premier Mark Rutte weten dat het niet nodig is om extra boodschappen in te slaan. Toch wordt er in de Oegstgeester supermarkten op donderdag 12 maart aan het begin van de avond flink gehamsterd.

"Er hangt een hysterische sfeer hier in de Albert Heyn”, laat een winkelende Oegstgeestenaar weten. “Heel gek dit.”

In de Oegstgeester supermarkt aan de Irislaan lopen zelfs mensen met mondkapjes. “Al wil je niet hamsteren, door deze sfeer ga je het vanzelf doen. Ik wilde rustig thuisblijven, maar mijn vrouw zei dat het slim was om toch even te gaan. En zij heeft gelijk gehad, want er zijn zelfs al een aantal schappen leeg.”

Vooral op de houdbare producten is er een run. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ziet ook een stevige stijging in de verkoop van 'hygiënemiddelen' als toiletpapier.

Op donderdagmiddag werd er door het kabinet een nieuw pakket aan maatregelen aangekondigd, die een grote impact hebben op het dagelijks leven van iedereen, ook van de inwoners van Oegstgeest. Zo moet er zoveel mogelijk worden thuisgewerkt en moet iedereen met griep-, koorts- of hoestklachten thuisblijven. Sociale contacten moeten zoveel mogelijk vermeden worden en evenementen met meer dan honderd mensen moeten worden afgelast.

Lege schappen bij de broodafdeling aan het begin van de avond. Nu is het brood normaal ook op aan het eind van de dag, maar dat echt alles helemaal leeg is, is uitzonderlijk.
Ook de houdbare melk is in trek.

Uit de krant

Uit de krant