Deze editie van OegstLeest! staat in het teken van de Boekenweek 2020.
Deze editie van OegstLeest! staat in het teken van de Boekenweek 2020. Archieffoto Willemien Timmers

OegstLeest! op 8 maart in Dorpscentrum Oegstgeest

Cultuur

Op zondag 8 maart vindt de tweede editie plaats van OegstLeest!, een middag vol jazz, literatuur en poëzie in het Dorpscentrum van Oegstgeest.

Deze editie staat in het teken van de Boekenweek 2020 dat als thema heeft: Rebellen en Dwarsdenkers. Van 15.00 tot 17.30 uur treedt een groot aantal artiesten op. Zij staan garant voor een prachtige middag.

Een greep uit de artiesten: Licks & Brains treedt op onder leiding van Rolf Delfos. Dit is een negentien man sterke band die jazz, funk, soul, dance, Hip-Hop en Latin weet te mengen tot een verfrissende mix van dansbare Nu-Jazz XXL.

Ook is de internationaal bekende tenorsaxofonist Alexander Beets aanwezig. Hij heeft als bijnaam 'the Hurricane' vanwege zijn explosieve en expressieve stijl.

Tijdens de middag wordt schrijfster Anne-Ginne Goemans geïnterviewd. Zij is bekend van de boeken Ziekzoekers, Honolulu King en van haar vorig jaar verschenen boek Holy Trientje, de wonderbaarlijke geschiedenis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit.

Muziekdocent en schrijver Gerwin van der Werf geeft ook acte de présence. Gerwin is een bekend gezicht in Oegstgeest en wijde omgeving. Hij is muziekleraar op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest, columnist bij het dagblad Trouw en schrijver van diverse succesvolle boeken. Zijn laatste boek, Strovuur, is in februari verschenen. Het is een roadnovel over de bravoure van de jeugd met in de hoofdrol de zeventienjarige Fay.

Het publiek maakt tijdens OegstLeest! ook kennis met de Oegstgeester schrijver en dichter Hans Ludo van Mierlo. Van Mierlo heeft een groot aantal boeken, essays en artikelen geschreven over zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze middag zal hij zijn gedichten voordragen onder andere uit de bundel '250 gram gedachten'.

Kaarten à € 10.00 zijn te koop of te bestellen bij de Rijnlandse Boekhandel in Winkelcentrum Lange Voort of online via Oegstleest.nl.

Het prachtige middagprogramma van OegstLeest! wordt georganiseerd door Stichting Jazz071 en de Rijnlandse Boekhandel.

Uit de krant

Uit de krant