Hoofd jeugdopleiding Rob Gieben.
Hoofd jeugdopleiding Rob Gieben.

ASC jeugdopleiding groeit in kwantiteit én kwaliteit

Sport

Hoofd jeugdopleiding bij ASC Rob Gieben heeft besloten de samenwerking met voetbalclub ASC te continueren. Hij vertelt over het succes van de ASC-opleiding.


Wat heeft je enkele jaren geleden doen besluiten om voor ASC te kiezen?

"Ik kende ASC als zijnde een mooie traditionele club. Men gaf aan de jeugdopleiding te willen herstructureren om het voetbalniveau op een hoger plan te krijgen. Na diverse gesprekken zijn we overeengekomen."


Je hebt nu voor langere tijd bijgetekend. Wat maakt de job bij ASC voor jou zo interessant?
"Perspectief in brede zin en het gevoel bij de mensen waarmee ik werk is voor mij altijd bepalend. Dit is beide zeer positief, vandaar mijn keuze."


ASC heeft een forse ledengroei doorgemaakt. Wat maakt de jeugdafdeling van ASC zo bijzonder?
"De mensen maken het bijzonder. Het heeft te maken met aandacht. ASC heeft een stevig fundament van vrijwilligers, waaronder veel ouders, die graag participeren binnen de jeugdafdeling in tal van functies. Daarnaast is er een trainersstaf welke bestaat uit ongeveer 50 jeugdtrainers die minimaal drie keer per week klaar staan om onze kids te laten genieten van hun hobby. Dit fundament van mensen maakt het ons mogelijk om een voetbalorganisatie neer te zetten waarbinnen we veel aandacht kunnen besteden aan onze mini-afdeling, selectie- én niet-selectieteams.


Ook de medische zorg heeft uiteraard onze aandacht. Elke dinsdag- en donderdagavond zijn de fysiotherapeuten van “Doortast” praktijk voor fysiotherapie, acupunctuur en (sport) revalidatie aanwezig zodat er diagnose gesteld kan worden en eventueel verdere behandeling besproken kan worden."

Het behouden van eigen talenten is voor veel clubs een probleem. Heeft ASC hier ook mee te maken?
"Onze jeugdspelers worden met regelmaat gescout. Op dit moment spelen jongens met een ASC verleden bij ADO en Ajax en daar moet ASC trots op zijn. Het zou anders zijn als onze eigen talenten naar omringende amateurclubs gaan, want dan moeten we ons afvragen wat we beter moeten doen om deze talenten te kunnen behouden.


Onze selectieteams spelen in de hoofdklasse en hebben de ambitie om door te groeien naar het divisie niveau. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. De reguliere trainingen en alles rond de wedstrijddag is goed verzorgd, we faciliteren professionele specifieke techniek- en keeperstraining. Tegelijkertijd trachten we binnen de selectieteams een bepaalde sportbeleving te introduceren welke enerzijds past bij de club en anderzijds nodig is om prestatief stappen te kunnen blijven maken. Binnen dit totale aanbod bieden we onze spelers de noodzakelijke uitdaging welke nodig is om zich individueel verder te kunnen ontwikkelen.


Deze werkwijze binnen onze opleiding heeft er mede toe geleid dat talentvolle prestatief ingestelde jeugdspelers, die nu in selectieteams bij andere clubs spelen, graag bij ASC willen komen voetballen. Dat is een positieve ontwikkeling en motiveert ons om te blijven werken aan de kwaliteit van de ASC Football Academy zodat uitstraling en aantrekkingskracht binnen de regio gewaarborgd blijft."

Uit de krant

Uit de krant