Poëzie op school: Het bijzonderste gewoon | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De presentatie in 2018
De presentatie in 2018 (Foto: Willemien Timmers)

Poëzie op school: Het bijzonderste gewoon

"Herinnert u zich nog de ontroerende gedichten van de winnaars en genomineerden van de Cultuurfonds-Oegstgeest-gedichtenwedstrijd voor basisscholen in 2018? Van Maarten en Joshua, van Yfke en Iris, Taco en Joelle? Ze stonden toen ook in de Oegstgeester Courant", vertelt een woordvoerder van Cultuurfonds Oegstgeest.

Toen was Jan Wolkers’ muurgedicht de aanleiding. Dit keer is het thema van de gedichtenwedstrijd Het bijzonderste gewoon, het muurgedicht van Anke Kuypers aan de Jan Wolkerslaan: 

Elke dag

een trede

hoger op een

onzichtbare trap

zo snel en

toch onmerkbaar

word je groter en ik snap

er niets van

hoe

het kan maar je groeit

tot een persoon

het mooiste

alledaagse

het bijzonderste

gewoon…


In oktober 2019 stuurde Cultuurfonds Oegstgeest aan alle basisscholen in Oegstgeest de lesbrief met een introductiefilmpje van zo’n 8 minuten over Anke Kuypers en haar dagelijkse gedichten z.g. Ankertjes, over Hilmar Leujes die haar gedichten op muziek zette en over Bastiaan de Wit die het muurgedicht ontwierp en op de muur aanbracht. Dit alles met de bedoeling om met de groepen 6, 7, en 8 in de klas aandacht te besteden aan poëzie én met de uitnodiging om mee te doen aan de gedichtenwedstrijd in het voorjaar. Nu dus. Inmiddels hebben vijf basisscholen met elf groepen daadwerkelijk aan de gedichtenwedstrijd meegedaan. In totaal zijn er 122 gedichten ingeleverd. Voor de jury een hele kluif om te beoordelen, maar wel een lekkere. Aafje de Groot, Frans Terken en Ronald da Costa gaan de gedichten beoordelen onder begeleiding van Marjoleine Groen.

De prijsuitreiking is op woensdag 11 maart vanaf 14.00 uur in de bibliotheek. 

Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de Lions club Oegstgeest-Warmond.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>