Marijn Polet speelde, als verdedigende middenvelder, een goede wedstrijd.
Marijn Polet speelde, als verdedigende middenvelder, een goede wedstrijd. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest tegen koploper onderuit

Ook afgelopen zaterdag lukte het FC Oegstgeest niet om in de wedstrijd tegen TAVV punten te pakken (1-5). Op zich niet verwonderlijk als je weet dat TAVV de lijst aanvoert. Maar voetbal is voetbal en FC Oegstgeest speelt de laatste wedstrijden significant beter dan in de eerste seizoenshelft. Dan zou een verrassing zeker kunnen. Maar die bleef jammer genoeg uit.

Ondanks de goede start van FC Oegstgeest met het hogere aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, keek FC Oegstgeest binnen een half uur toch tegen een 0-2 achterstand aan.
De eerste goal scoorde TAVV na 13 minuten uit een corner via een kopbal. Dit was letterlijk de eerste mogelijkheid die TAVV kreeg, honderd procent resultaat dus. In die periode had FC Oegstgeest een goede greep op de wedstrijd. Tot dan toe had TAVV nog geen enkele kans kunnen creëren.
Het tweede doelpunt (22 min) was heel ongelukkig. Eén van de FC Oegstgeest spelers kreeg de bal op zijn hoofd met het doel om de bal naast te koppen. De bal verdween echter achter keeper Mitchel Zandbergen: 0-2.
En dat in een periode dat FC Oegstgeest wel degelijk kansen had. In de 19de minuut een kansrijke kopbal, goed gepakt door de TAVV keeper. Harm Jaap die wat later zijn kopbal op de paal uiteen zag spatten. Vervolgens Daan van Moorsel die alleen voor de keeper, de keeper toch niet wist te passeren. Bob den Hollander die tot twee keer toe nog voor rust zijn inzet opnieuw geblokkeerd zag worden door de TAVV keeper. De conclusie is zeker gerechtvaardigd dat de TAVV keeper de uitblinker van de wedstrijd was.
Na rust strafte TAVV een slordigheid in de FC Oegstgeest defensie af: 0-3 (50 min). Met deze stand liet TAVV zich wat meer afzakken en ging meer op de counter voetballen. Ondanks dat wist Daan van Moorsel via een kopbal vanuit een voorzet op rechts de bal goed achter de doelman te plaatsen (51 min: 1-3). Dan is het jammer dat vlak daarvoor de 0-3 viel, want met 1-2 had er misschien weer wat meer spanning in de wedstrijd gekomen.
Ondanks dat ging trainer Nico van der Salm toch voor een aanvallende wissel. Daniël van Vliet kwam erin voor Ruben Groeneveld. Achterin liep FC Oegstgeest nu 1 op 1 met als doel om meer druk naar voren te zetten. Het ingecalculeerde risico hiervan is natuurlijk de counter. Dit wist TAVV tot twee keer toe te verzilveren (1-5).

FC Oegstgeest heeft een goede, hoge inzet getoond. Jammer dat ze opnieuw relatief snel tegen een achterstand aan keken in een periode dat ze zeker niet de mindere van de twee teams waren.

De eerst volgende competitiewedstrijd staat gepland voor 7 maart uit tegen FC VVC.
Deze week speelt FC Oegstgeest donderdag in het kader van de LAV cup nog thuis tegen ASC om 20.00 uur.