Logo oegstgeestercourant.nl
Op maandagavond is iedereen welkom om (gratis) te (leren) tekenen en schilderen.
Op maandagavond is iedereen welkom om (gratis) te (leren) tekenen en schilderen. (Foto: Willemien Timmers)

Actieve senioren organiseren open activiteiten in Heemwijck

'Carel van Oosten is een geweldige tekenleraar!'

Op maandagavond 3 februari heerst er een gezellige, creatieve sfeer in de mooie, gemeenschappelijke ruimte van het Heemwijck-appartementencomplex aan de Oegstgeester Narcissenlaan. "Wij organiseren hier de hele week door leuke activiteiten voor, zeg maar, zestigplussers, en uit heel Oegstgeest is iedereen welkom", vertelt een enthousiaste gastheer Bert Stikkelorum, terwijl hij koffie zet voor alle aanwezigen.

Met iedereen die tijdens deze creatieve avond aanwezig is, maakt hij een praatje, terwijl teken en schilderdocent Carel van Oosten rondloopt om iedereen met raad en daad bij te staan. "Iedere maandagavond ben ik hier aanwezig om iedereen die wil leren tekenen of schilderen een stukje verder te helpen. Ik heb deze creatieve avonden zelf opgezet, dat heb ik eerder ook gedaan toen ik in Brabant woonde, en die club bestaat zelfs nog!" De bouwkundig tekenaar in ruste vindt dat het wel tijd is dat er weer vers bloed op 'de schilderavond' komt. "Iedereen vanaf een jaar of zestig is welkom om lekker aan de slag te gaan. De avonden zijn gratis, en je kunt zó aanschuiven, met of zonder teken- of schildersspullen." De meeste aanwezigen nemen zelf iedere maandag hun 'projectje' mee. De een maakt een aquarel, de ander tekent, terwijl weer een ander gewoon voor de ontspanning een mooi kleurboek voor volwassenen heeft meegenomen. "Ik ben zo blij met Carel", vertelt de dame die aan het aquarelleren is. "Door hem kan ik telkens een stukje beter worden. Hij is echt een goede docent!" Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Gewoon even aanbellen beneden bij 'recreatiezaal' op het bellenbord en dan de lift naar de bovenste etage nemen.

"Er is hier bijna iedere dag wel iets te doen", geeft Bert Stikkelorum aan. "Op maandag worden hier om half twee gezellig spelletjes gedaan, en 's avonds kan iedereen hier tekenen en schilderen. Op dinsdagmorgen kan iedereen gewoon aanschuiven voor een kopje koffie of thee. Dan is er nog op donderdag de hobbymiddag om half twee. Op vrijdag wordt er om tien uur weer koffie gedronken en 's middags om twee uur is iedereen welkom om te biljarten of te sjoelen."
Naast deze wekelijkse activiteiten kan men de eerste donderdag van de maand in Heemwijck om 10.30 uur terecht voor een Bijbelkring, en eens in de drie weken op woensdagmiddag (14.00 uur) voor bingo.

"We zouden het heel leuk vinden als meer senioren ons 'ontdekken'", lacht Stikkelorum. "Als iemand er tegenop ziet om een eerste keer alleen te komen, lopen we graag langs om diegene op te halen. Dat moet dan wel in de Bloemenbuurt of directe omgeving zijn."

Wie graag langskomt bij één van de activiteiten hoeft zich niet aan te melden. "Je kunt gewoon langskomen", zegt Bert. "Heb je vragen, dan kun je me altijd bereiken op 06-81704921. We hopen veel mensen te gaan zien. Het is hier altijd gezellig."

(Willemien Timmers)

Meer berichten