Afbeelding

Fiks pakt zeer belangrijke punten in Amsterdam

Fiks heeft afgelopen zaterdag de nederlagenreeks doorbroken met een belangrijke zege op AW/DTV. In Amsterdam rolde een nipte 27-28 winst uit de bus.
Eindelijk winst voor de formatie van Bas Harland na vijf nederlagen op rij. De marge was minimaal, maar Fiks trok in eerdere wedstrijden drie keer met eenzelfde verschil aan het kortste eind. Nu viel het kwartje verdiend wel goed. Grote vreugde bij spelers en de vele meegereisde supporters.

De zege kreeg extra allure toen bekend werd dat mede degradatiekandidaat Avanti had verloren, waardoor Fiks de veilige zesde plek weer alleen bezet. Opnieuw werd het een wedstrijd met een zeer spannend scoreverloop en zou het tot en met het fluitsignaal onzeker blijven wie zich als winnaar zou mogen uitroepen. Na de openingsscore door Michelle Rozenbroek nam de Amsterdamse club het voortouw. Dit kwam mede omdat Fiks enkele opgelegde open kansen om zeep hielp. AW/DTV kende een sterke fase met veel balwinst in de korfzone. Dit bood mogelijkheden tot veel schot en de thuisploeg beloonde zich met een voorsprong van twee tot drie punten. Bij Fiks haperde het aanvankelijk in scorend opzicht. Slechts twee treffers na 12 minuten sprak boekdelen. Vanaf minuut 19 ging Fiks duidelijk beter aanvallen en speelde de schotkracht van de dames uit. De achterstand smolt en Melissa Heijne, Michelle Rozenbroek en Dominic van Welzen keerden het scoreverloop om (8-10). "De dames van Fiks waren beter dan hun tegenstandsters. Reden hen in stelling te brengen, waardoor de tegenstander de verdedigende aandacht op hen richtte. Dit leidde juist tot ruimte voor de overige spelers van Fiks, die geregeld doeltreffend profiteerden. Ik gaf mijn team in de rust mee het spel te blijven spelen waarvoor AW/DTV bevreesd was; de schotkracht van de dames", gaf Bas na afloop aan. De kleine voordelige ruststand (11-12) boog de thuisclub om in 13-11. Uit het spel van Fiks viel af te leiden, dat er een collectief doorzettingsvermogen was om niet opnieuw met een minimaal verschil de wedstrijd uit handen te geven. De tweede helft startte met een scorend offensief aan beide zijden. Van 11-12 ging het binnen acht minuten naar 19-21. Het was een fase waarin Michelle Rozenbroek met drie treffers haar scorende vorm nadrukkelijk etaleerde. Zij kwam uit op een persoonlijke score van 6 treffers. Het was een voorsprong die Fiks niet meer uit handen gaf. Dat was een groot winstpunt; controle blijven houden over een wedstrijd.

Twee treffers van Melissa Heijne in de laatste vijf minuten (stand 24-28) leken de wedstrijd in het slot te gooien. Niets was minder waar AW/DTV gaf in die slotminuten driemaal een scorend antwoord en bleef het tot en met het slotsignaal zeer spannend. "Op basis van de hele wedstrijd verdienden we de zege, want wij hebben ook het meest voorgestaan", concludeerde aanvoerster Ilse Hazekamp na afloop. Overige scores: Jan Anholts (topscorer met 8 treffers), Melissa Heijne (3), Ilse Hazekamp (3), Dominic van Welzen (2), Roy Vreeken (2), Kevin Vreeken (3) en Lianne Anholts (1).

Komende zaterdag om 16.30 uur de laatste thuiswedstrijd van Fiks in deze zaalcompetitie. Het reeds gedegradeerde Rohda komt op bezoek. Winst is noodzakelijk om van de zevende (tweede degradatieplek) positie weg te blijven. Aanvang 16.40 in sporthal De Cuyl. Van harte welkom.