BuurtAED-actie voor Sterreschans van start | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

BuurtAED-actie voor Sterreschans van start

Sterreschans in de wijk Nieuw-Rhijngeest start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Via het platform BuurtAED.nl van de hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie is te vinden op www.buurtaed.nl.
Initiatiefnemers van de actie, Yolanda, Tina en Gerja, kwamen tot de conclusie dat in de buurt waar zij wonen, de Sterreschans, door de vele appartementen, heel veel mensen op een relatief kleine oppervlakte wonen.

"Juist omdat er zoveel mensen wonen is het raar dat er geen AED dichtbij is. De dichtstbijzijnden hangen bij Jumbo en de Vergulde Draak. Dit is te ver als er in onze buurt iemand wordt getroffen door een hartstilstand", laten de drie weten. Zij hadden ervoor kunnen kiezen om een AED in een appartementencomplex te hangen, maar hun plan reikt verder. Zij willen de AED graag voor iedereen in de buurt beschikbaar maken en dus is er in de buurt van de Sterreschans een actie opgezet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. De gemeente Oegstgeest heeft ook een duit in het zakje gedaan, zij hebben geld beschikbaar gesteld voor de buitenkast. Alle donaties, groot en klein, zijn van harte welkom. "Onze leus is: Met elkaar, voor elkaar!"
Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In zeventig procent van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.
www.buurtaed.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>