Logo oegstgeestercourant.nl
Robbin Vieveen kwam meteen in actie voor een nieuw speeltoestel.
Robbin Vieveen kwam meteen in actie voor een nieuw speeltoestel. (Foto: Wil van Elk)

Actie voor locomotief loont: Nieuwe trein in maart

Robbin Vieveen startte een buurtactie voor een nieuwe locomotief omdat de oude op 8 december in brand was gestoken. "Er komt een nieuwe trein!", meldde hij op zijn Facebookpagina. Op de speelplaats bij het Mien Ruyspark aan de Gerrit Rietveldlaan kunnen de kinderen in maart weer volop 'spannende reizen' maken.

Samen met een nieuwe trein, inclusief twee nieuwe wagons, komen er ook een nieuwe rubber ondervloer en twee nieuwe bomen die in december allen door de brand zijn verwoest. Robbin Vieveen vertelt enthousiast: "De gemeente gaat het grootste gedeelte van de kosten – ruim over de tienduizend euro – op zich nemen. De inzameling was fantastisch, maar kunnen met de bijna duizend euro de volledige kosten van de schade niet dragen. We zijn enorm blij dat de gemeente welwillend is geweest ook hun schouders onder dit spontane inzamel-project te zetten! Voor mij als initiatiefnemer geeft het heel veel voldoening dat er zo veel mensen enthousiast hebben gereageerd en gedoneerd."

Vertraging

"De levertijd van de trein en wagons is acht tot tien weken en deze arriveert rond half maart...mits hij geen vertraging heeft natuurlijk", zei Vieveen gekscherend. "We proberen voor de kinderen ook een feestelijke opening te organiseren rond de onthulling van de nieuwe trein."

(Wil van Elk)

Meer berichten