Logo oegstgeestercourant.nl
Roxanne Heemskerk: 'In de bibliotheek voel ik mij thuis.'
Roxanne Heemskerk: 'In de bibliotheek voel ik mij thuis.' (Foto: Daniëlle van der Spek)

Bibliothecaris Roxanne Heemskerk stelt zich voor

'De toegankelijkheid en diversiteit - die zijn uniek'Roxanne Heemskerk is bibliothecaris bij Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest. Een creatieve duizendpoot en trotse moeder van dochter Yuna. Sinds kort is ze ook medeverantwoordelijk voor de programmering van de Volksuniversiteit.

"Het leuke aan een Volksuniversiteit is de toegankelijkheid en de diversiteit aan cursussen en workshops."
In haar werkende leven heeft Roxanne zowel in de commerciële als in de culturele sector gewerkt. Tijdens de twee jaar die ze in Brussel woonde heeft ze een Master Kunst- en Cultuurmanagement gedaan: hier bleek uiteindelijk haar hart te liggen. Niet verrassend dus dat ze twee jaar geleden vol enthousiasme aan de slag ging als bibliothecaris bij de bibliotheek in Oegstgeest en alles op z'n plek viel. "Activiteiten organiseren, nieuwe mensen leren kennen, een netwerk onderhouden en samenwerken met verschillende partners en organisaties waarbij literatuur, kunst en cultuur voorop staan. Ik zeg altijd: ik heb de leukste baan van de wereld. En nu mag ik me ook nog gaan inzetten voor de Volksuniversiteit Oegstgeest!"
Waar Roxanne ook woonde, ze ging altijd op zoek naar de lokale bibliotheek en Volksuniversiteit. Want, zo zegt ze: "Daar voelde ik me altijd welkom en kon ik mezelf ontplooien. In Den Haag heb ik muzieklessen gevolgd, meegeholpen bij de fotografiecursus van een vriendin en in Brussel waren er schilderworkshops en taalcursussen. Zeker in een vreemde stad als Brussel was het heerlijk om je ergens thuis te kunnen voelen."
De toegankelijkheid en diversiteit aan cursussen en workshops ziet Roxanne als een unieke eigenschap van de Volksuniversiteit. "Er is voor ieder wat wils." Zelf is ze groot fan van zelfhulpmethodes: de maakbaarheid van je eigen leven is een positieve instelling die energie geeft in haar drukke bestaan. Naar de komende workshop 'Word je eigen leefstijlgoeroe in drie stappen' ziet ze dan ook erg uit. "Ik zie een Nederlandse Tony Robbins voor me, en zeker zo aan het begin van het nieuwe jaar borrelt het bij mij altijd een beetje."

Op de vraag welke workshop haar nieuwsgierigheid nog meer trekt, antwoordt ze zonder aarzelen de lezingen over 'Middeleeuwse hofjes'. "Want hoe kan het toch dat in die hofjes de tijd stil lijkt te staan en het geluid van de straat wegblijft?"
Geïnspireerd geraakt? www.bibliotheekbollenstreek.nl/Volksuniversiteit of kom langs op de Lange Voort 2U.

Meer berichten