Timo Lichtenbeld stopt een aanval van Lugdunum. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Timo Lichtenbeld stopt een aanval van Lugdunum. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest ervaart een 'déjà vu'

Opnieuw een 2-2 gelijkspel nu thuis tegen Lugdunum voor FC Oegstgeest afgelopen zaterdag. Maar dat was niet het enige dat die 'déjà vu' veroorzaakte. Ook het uitblijven van afmaken van de vele kansen is hier een argument voor. Nu had FC Oegstgeest twee strafschoppen nodig na overtredingen in het strafschop gebied van Lugdunum om met 2-0 voor te komen. Na de daarop volgende twee tegendoelpunten moest FC Oegstgeest ook nu weer genoegen nemen met één punt. Dat klinkt allemaal wat teleurstellend, maar dat valt mee.

Na de uitwedstrijd tegen Alphia stond nu de thuiswedstrijd tegen Lugdunum op het programma. De voorspelde regenachtig middag bleef tijdens de wedstrijd gelukkig uit. De zon scheen en er stond een flinke wind die af en toe wel een belangrijke invloed had op het spel.
Vorige week tegen Alphia speelde FC Oegstgeest een zeer goede eerste helft. De hoop van het thuispubliek was dus dat ze ook tijdens deze wedstrijd van goed voetbal zouden kunnen genieten.
Hoewel Lugdunum meer weerstand bood dan Alphia vorige week in de eerste helft, kwam FC Oegstgeest ook nu goed uit de startblokken. Het spel was wel iets minder zorgvuldig, het plaatsen was minder. Hierdoor ontstond sneller balverlies. Maar ook nu waren er de nodige kansen. Helaas werden die ook nu weer niet benut.
In de tweede helft was er tot twee keer toe een strafschop nodig om met 2-0 voor te komen (resp. 59ste en 66ste minuut). Bob den Hollander rondde beiden op voortreffelijke wijze af. De eerste werd veroorzaakt door neerhalen van Tim Bakker na een goede pass van Daniël van Vliet en de tweede omdat ook Melvin van Gent onreglementair onderuit werd gehaald in de zestien meter.
Jammer genoeg viel enkele minuten later na de 2-0 al een tegendoelpunt: 2-1. Met nog een klein kwartier te spelen gaf dat Lugdunum direct weer de nodige moed en strijdlust om voor de gelijkmaker te gaan. En, die kwam er ook: 2-2. FC Oegstgeest moest dus opnieuw genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel, een 'déjà vu' dus.
Uiteraard levert dat teleurgestelde gezichten. In de laatste twee wedstrijden met drie punten in het vooruitzicht en dan beide gevallen toch genoegen moeten nemen met één punt uit een gelijkspel. Het is belangrijk om te realiseren dat Lugdunum en Alphia op vierde en vijfde plek staan in de ranglijst en FC Oegstgeest nog op de twaalfde plek. Als je dan tegen deze ploegen in ieder geval al punten pakt dan is dat altijd meegenomen. Uiteindelijk kunnen die punten in het verdere verloop van de competitie nog heel belangrijk blijken te zijn.

Komende zaterdag speelt FC Oegstgeest uit tegen Sporting Leiden, aanvang 14.30 uur.