Senioren Computer Café | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

Senioren Computer Café

Het jaar 2019 was voor Senioren Computer Café (SCC) Oegstgeest een druk en zeer bevredigend jaar. Oudere inwoners van Oegstgeest hebben hen ook dit jaar weten te vinden en ze hebben heel veel bezoekers kunnen helpen met hun digitale vragen en problemen.

Zo hebben ze veel ouderen van Oegst­geest geholpen met hulp, instructie, scholing en cursussen. Sinds 19 december 2019 heeft het café het jubileumjaar (10 jaar) als (gecertificeerd) leercentrum van het landelijk SeniorWeb bereikt.
"In totaal hebben we in 2019 40 cursisten wegwijs gemaakt in het werken met Windows 10, maken van fotoboeken, I-pad en Android tablets, smartphones, bestandsbeheer, wachtwoorden en Whatsapp", aldus een woordvoerder. Met ingang van dit jaar is het zelfs mogelijk om privé-lessen op aanvraag te volgen.
Tijdens de inloopmiddagen op dinsdag en vrijdag (Senioren Computer Café) zijn er in 2019 307 mensen geholpen met vragen en uitleg over hun uitdagingen met de digitale wereld anno 2020. Deze inloopmiddagen zijn voor 33% bezocht door manlijke en 67% door vrouwelijke bezoekers. De leeftijd van de mannen lag grotendeel tussen de 70 en 80 jaar en de vrouwen boven de 70 jaren.
Sinds december geeft het café op verzoek van de Rabobank cursussen aan ouderen die uitgedaagd worden digitaal met de tablet te gaan bankieren. "Wij maken hen wegwijs op de tablets van Android en Apple, zodat zij in staat zijn de transitie mee te maken van analoog naar digitaal bankieren." Het Senioren Computer Café doet dit met vrijwilligers uit Oegstgeest en Leiden die elk een eigen specialisme hebben, zodat ze samen het hele scala aan digitale hulpmiddelen kunnen ondersteunen.
Een van de laatste diensten die het SCC aanbiedt aan de ouderen in Oegstgeest is uitleg over het werken in de cloud. "We leggen dan uit wat dat precies is, hoe je er gebruik van kunt maken en de beveiliging ervan. Neem daarover (en over de andere cursussen en privélessen) contact op met het SCC (www.scc-oegstgeest.nl/scc/). Het Senioren Computer Café is te vinden op President Kennedylaan 141, 2343 GM, Oegstgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>