Vestiging ING Bank in Winkelcentrum Lange Voort gesloten | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

Vestiging ING Bank in Winkelcentrum Lange Voort gesloten

In de beginjaren zestig van de vorige eeuw leerden leerlingen op de Willibrord lagere school al hoe ze voor giro-overschrijvingen de kaarten moesten invullen. De naam TH. G. Lucassen zat vast in je hoofd.

Met je spaarbankboekje ging je regelmatig naar het postkantoor in het Wilhelminapark, later aan de Lange Voort. Tot 17 januari was daar de opvolger ING gevestigd. Deze vestiging is nu gesloten.

Van giroblauw naar het oranje van de ING was een flinke overgang. Sinds 1991 waren zowel de ING- als de Postbank onderdeel van de ING-groep. In februari 2009 gingen zij samen verder als de ING-bank. De overschrijfkaarten verdwenen.
Betalingen zijn in de loop der jaren behoorlijk veranderd en worden voornamelijk digitaal gedaan. Als je geld nodig hebt, ga je naar een betaalautomaat en pint het benodigde bedrag. Veel ouderen die daar moeite mee hebben lopen maar al te graag een bankkantoor binnen en vragen om assistentie. ING heeft voor dit doel tevens een aantal servicepunten in winkels, zoals in de Primera. Hiervan sluit de ING een groot aantal in de loop van het jaar.
Aan alle kanten sluiten banken lokale vestigingen, ook in Oegstgeest. De ABN/AMRO-bank op de hoek van de De Kempenaerstraat met de Geversstraat is al dicht, de Rabobank aan de Lijtweg gaat dicht en houdt daarna nog een paar dagen van de week zitting in het Dorpscentrum. Het kantoor van de ING in winkelgebied de Lange Voort is nu ook dicht. Een poster op de deur verwijst voor de dagelijks bankzaken naar het ING Servicepunt in de Primera om de hoek op Ommevoort 10. Voor advies moeten de klanten voortaan naar het ING-kantoor in Leiden aan Schuttersveld 18. ING heeft alle geldautomaten zichtbaar gemaakt in Google Maps. Die meldt er drie in Oegstgeest: Irislaan 83, Ommevoort 10 en Terweeplein 3.
(Wil van Elk)

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>