Amy Fransen eerste Oegstgeester baby van 2020 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Samen genieten van de kleine Amy. Vlnr: Verloskundige Daniëlle de Vries, grote broer Mike, Mama Leonie, grote broer Ian en Papa Rob.
Samen genieten van de kleine Amy. Vlnr: Verloskundige Daniëlle de Vries, grote broer Mike, Mama Leonie, grote broer Ian en Papa Rob. (Foto: Willemien Timmers)

Amy Fransen eerste Oegstgeester baby van 2020

'Zo zou je alle bevallingen wel willen hebben'

Meer dan welkom is ze: Amy Roos Fransen, de eerste in Oegstgeest geboren baby van 2020. Ze is de dochter van Rob Fransen en Leonie de Mol, en het zusje van haar zoons Mike (8) en Ian (5).

Door Willemien Timmers

Amy werd op 12 januari om 4.27 uur ('s nachts), na een zwangerschap van 39 weken, thuis geboren.

"We voelen ons erg gezegend met haar," vertelt vader Rob, docent en ondernemer, stralend. "Leonie en ik zijn nog maar anderhalf jaar samen, maar naar Amy hebben we heel bewust uitgekeken."
"We zijn in de zomer van 2018 gekoppeld door vrienden," lacht Leonie, die een paar dagen na de bevalling al weer verrassend energiek in huis rondloopt. "En met succes!"

Het was voor Leonie de tweede keer dat ze thuis beviel. "In je eigen huis is het zoveel rustiger en vertrouwder dan in het ziekenhuis. Voor mij was het een ontspannen bevalling." Ook partner Rob kijkt met goede gevoelens op de bevalling terug. "In vond mezelf best wel relaxed", zegt hij met een glimlach. "Serieus - ik vond het een heel leuke ervaring."

'Lach op mijn gezicht'

Verloskundige Daniëlle de Vries van Verloskundigen Praktijk Oegstgeest is het daar van harte mee eens. "Een groot percentage van de vrouwen in onze praktijk bevalt uiteindelijk thuis. Leonie wilde dat ook graag, en we zijn blij dat de bevalling zo voorspoedig verliep; zo zou je ze allemaal wel willen hebben. Een heel mooi moment voor een verloskundige is, als de bevalling goed is gegaan en achter de rug is, in de vroege ochtend de voordeur achter je dichttrekken, en je realiseren dat jij iets moois hebt meegemaakt, waarvan niemand nog weet dat het gebeurd is. Ik loop dan de hele dag met een lach op mijn gezicht!"

'Serieus - ik vond het een heel leuke ervaring'

Danielle is nog maar net als vaste verloskundige bij de verloskundigen praktijk gaan werken. Ze heeft de plek ingenomen van Madeline van de Giessen. "Op mijn veertiende heb ik al een paar dagen meegelopen bij Jolanda Colli in deze praktijk. Ik heb inderdaad mijn leven lang niets anders kunnen bedenken, dan dat ik verloskundige wilde zijn."

Meisje

Moeder Leonie, die werkzaam is als beleidsmedewerker bij de gemeente Den Haag, maar ook als schoonheidsspecialiste bij Chef de Cabine op de De Kempenaerstraat heeft gewerkt, wist al even dat ze na twee zonen een meisje zou krijgen. "Wat een cadeautje! Toen ik het hoorde, heb ik heel hard zitten huilen van blijdschap."

Penoza

Kleine Amy kondigde haar komst al aan op zaterdagavond. "Om acht uur stond ik op van de bank om mijn jas te pakken om naar de bioscoop te gaan", vertelt Leonie. "We hadden alle vijf seizoenen van Penoza gezien, en wilden samen de afsluitende film gaan kijken. Maar op het moment dat ik opstond, braken mijn vliezen." Pas even na middernacht kwamen de weeën op gang. "Even voor twee uur werd ik gebeld, en toen ik binnenkwam zag ik dat het al de goede kant op ging", vertelt de verloskundige. "Na een paar maal uur goede weeën gehad te hebben, stond Leonie op van het bed. En toen ze persweeën kreeg, werd het meisje geboren. De moeder kon haar - staand - zo aanpakken. Heel mooi! Vader en moeder vormden echt een heel goed team."


De broers Mike en Ian, die in groep 4 en 1 van de Montessorischool zitten, zijn inmiddels dol op hun zusje, en willen haar het liefst de hele dag knuffelen.

Het samengestelde gezin gaat over enige tijd verhuizen van de Floralaan naar Haaswijk "Ik heb nog nooit zoveel geluk en liefde ervaren", sluit nieuwbakken vader Rob stralend af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>