Kevin Vreeken werd na de wedstrijd gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd voor Fiks 1. Foto: Wim van Tuijl

Fiks kon ruime achterstand net niet goedmaken

Sport

Korfbal - Fiks heeft afgelopen weekend in eigen hal Top Arnemuiden niet kunnen verslaan. Na afloop stond de teller op 26-27 en bleef de thuisploeg met een kater achter.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Rien Anholts op 83-jarige leeftijd. In zijn jonge jaren speelde hij met onder andere drie broers in Fiks 1. Vrijwel iedere zaterdag was hij bij de Fiks te vinden; altijd in voor een praatje. CKV Fiks zal hem missen.

Onbevredigend gevoel

Iedere aanwezige die Fiks een warm hart toedraagt, keerde met een onbevredigend gevoel huiswaarts. Dit was zeker verklaarbaar gezien de smalle marge van de nederlaag. "We zijn op beslissende momenten benadeeld", was de eerste reactie van trainer Bas Harland. Hij verwees daarbij naar de in zijn ogen veranderde beslismomenten van het arbitrale duo in de tweede helft omtrent toekennen van vrije ballen en een strafworp. Top profiteerde hiervan doeltreffend en bouwde in die fase een 20-26 voorsprong op. "Wel complimenten aan mijn team voor de veerkracht om nog zo dichtbij Top te komen."

Veerkracht
De wedstrijd begon overigens al zeer nadelig voor Fiks. Een van de dragende speelsters, Melissa Heijne, viel al binnen een minuut met een zware schouderblessure uit en dat deed een zwaar beroep op het anticipatievermogen van haar vakgenoten. "Je leeft in de besprekingen naar de wedstrijd toe als team en maakt afspraken over het te spelen spel", gaf Bas Harland aan, die overigens Daphne v.d. Giessen complimenteerde over haar spel in deze lange invalbeurt. Fiks was even uit het ritme, maar was wel in staat om de achterstand nooit hoger op te laten lopen dan drie punten. Zeker in de zaalcompetitie blijft er dan volop perspectief om in de wedstrijd terug te keren. Daphne v.d. Giessen en Roy Vreeken brachten Fiks bij 10-10 in evenwicht met de tegenstander, die uiteindelijk bij rust zelfs in de achtervolging moest na een benutte strafworp door Michelle Rozenbroek (15-14). "Feit is wel dat mijn team zich niet helemaal goed aan afspraken hield in de tweede helft. Er slopen slordigheden in het spel." Mede daardoor kwam Top scorend op stoom en bouwde aan een royale marge. Het geeft ook aan dat Fiks scorend scherpte miste. In de eerste 10 minuten kwam Fiks niet verder dan drie treffers tegenover het tiental van de tegenstander. Uiteindelijk zou het bijdragen aan een verschil dat Fiks net niet kon goedmaken. Na 20-26 kwam Fiks met een indrukwekkend slotoffensief nog heel dicht bij een resultaat. Invaller Sam Coli scoorde direct, waarna Ilse Hazekamp, Jan Anholts, Roy Vreeken, Dominic van Welzen en Michelle Rozenbroek zijn voorbeeld volgden. De tijd was tekort om alsnog een punt aan deze ontmoeting over te houden. Het benadrukte wel de veerkracht die Fiks demonstreerde. Scores: Roy Vreeken (8), Dominic van Welzen (4), Michelle Rozenbroek (3), Ilse Hazekamp (3), Mart Hortensius en Lianne Anholts (ieder 2), Kevin Vreeken, Jan Anholts, Sam Coli en Daphne v.d. Giessen (ieder 1).

Kevin Vreeken: 250 wedstrijden Fiks 1
Na afloop bloemen van de vereniging en een geschenk van de harde kern voor Kevin Vreeken. Vanwege zijn 250e wedstrijd voor Fiks 1 werd hij in het zonnetje gezet. Kevin, van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal.