Lekker lezen, (eindejaars)tips van de bieb! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr.

Lekker lezen, (eindejaars)tips van de bieb!

Bieb • Het einde van het jaar nadert weer. Allerlei overzichten duiken op, van de Top 2000 tot de oliebollen top 10. Een mooie gelegenheid dus om mijn eigen favoriete boeken van het afgelopen jaar met u te delen. Lekkere, heel verschillende winterboeken, voor onder de kerstboom of bij de open haard (als je die hebt). Veel leesplezier!

Steven Lee Myers: De nieuwe tsaar, de opkomst en heerschappij van Vladimir Poetin

Ieder jaar ga ik met mijn Goulashclub-vriendinnen een weekend naar Oost Europa. Afgelopen jaar bezochten we Sint Petersburg, waarvoor ik in de biografie van Poetin dook. Het leest bijna als een avonturenroman. Wat een bizar land is Rusland. Met zijn eigen regels, waar corruptie dagelijkse kost is en ze een historie van geweld en malafide praktijken hebben. Deze biografie geeft je inzicht in de ondergang van de Sovjet Unie, in de Russen en de dictator Vladimir Poetin. Een fascinerend boek.

Arno Geiger: Onder de drachenwand

"In wezen zijn alle mensen rare postzegels." Een indrukwekkend boek over de waanzin van oorlog. Je volgt verschillende verhalen van oorlogsslachtoffers in Oostenrijk tijdens W.O. II. Een gewonde soldaat die thuiskomt en last heeft van oorlogsstress. Hij verhuist naar het platteland. Er komt een meidengroep van de Hitlerjugend in het dorp en je volgt een Joods gezin op de vlucht vanuit Wenen naar Boedapest. Ondanks alle ellende en absurditeit van de oorlog is dit een mooi en aangrijpend boek.

Camilla van de Boom: 3458 Strategiemaken en organisatiekraken

Hoe maak je je bedrijf sterker, slimmer en sneller? Een fijn boek over de constant veranderende omgeving waar we allemaal mee te maken krijgen, als organisatie en als mens. De snelheid van verandering neemt toe en er is meer onzekerheid over wat er gebeurt. Anders denken, creativiteit en sneller handelen staan nu voorop. Camilla geeft voorbeelden en praktische tips om deze nieuwe werkelijkheid het hoofd te bieden. Als je dit boek leest kun je de tips op je voornemenslijstje van 2020 zetten. Succes gegarandeerd!

Extra tip van Collectiespecialist Dorine Meijer:

Felicitas van Lovenberg: Lezen in tijden van Netflix. Een gebruiksaanwijzing

De titel maakte mij nieuwsgierig en het boek was precies wat ik hoopte: een prettig geschreven, persoonlijk verhaal van een professionele leesliefhebber, die haar mening over eigentijds lezen met die van deskundigen onderbouwt. Tussen de regels door krijg je ook leessuggesties voor andere (fictie)boeken. Lezen is heerlijk en heel goed, dus ik blijf lekker lezen in het nieuwe jaar. U ook?

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>