FC Oegstgeest, met hier Mario Gianfiglio, speelde een teleurstellende wedstrijd.
FC Oegstgeest, met hier Mario Gianfiglio, speelde een teleurstellende wedstrijd. Foto: Paul Lichtenbeld, Lichtenbeldfoto.nl

Donkere dag voor FC Oegstgeest

Voor spelers én publiek was de thuiswedstrijd tegen VVSB afgelopen zaterdag een koude bedoening en ook het spel was er niet naar om het ook maar enigszins warmer te krijgen. De ploegen gingen met 1-2 rusten en de einduitslag 1-4. De 1-4 is enigszins geflatteerd, in verschillende perioden van de wedstrijd heeft het thuisteam wel degelijk laten zien dat ze beter kunnen. Maar in VVSB moest FC Oegstgeest wel de betere erkennen.

FC Oegstgeest speelde de thuiswedstrijd tegen VVSB in barre weersomstandigheden. Vooral de eerste helft was het bar en boos, zelfs een donderslag viel. Op verzoek van de scheidsrechter ging de veldverlichting ook al kort na aanvang aan.

Met een vierde klasse tempo spelen tegen een derde klasser is vragen om moeilijkheden.
Regelmatig aandringen van trainer Nico van der Salm gaf hier een aantal maal verbetering in én kon FC Oegstgeest ook best nog gevaarlijk worden. Maar vaak zakte de ploeg weer terug in dat oude patroon. Met het gevolg dat je vaak te laat bent en zo allerlei openingen creëert voor de tegenstander.
Ook nu was het de tegenstander weer die het eerste tot scoren kwam: 0-1 (16de min). Na bijna een half uur viel ook het tweede tegendoelpunt (0-2).

Ook de thuisploeg kreeg in die betere perioden kansen, in de 32ste minuut kreeg Bob den Hollander een kans na een voorzet van Daan van Moorsel, maar deze schoot hij net voor langs. Even later kreeg Daan van Moorsel zo'n zelfde kans. De rebound van een vrije schop vanaf de zestien meter van Harm Jaap Boerma, miste hij net.
Nog voor de rust werden aanvallende aspiraties van FC Oegstgeest beloond door een doelpunt. Bob den Hollander schoot de penalty binnen (1-2), die hij kreeg nadat hij in het doelgebied door twee verdedigers werd gemangeld. Die laatste periode in de eerste helft bewees het team weer dat ze best een vuist kunnen maken, als na de rust dan ook die zon weer zou gaan schijnen ...

FC Oegstgeest kwam opgeladen uit de kleedkamer en lieten weer voetbal zien waarin ook duidelijk de aanval werd gezocht. Helaas was het ook nu weer VVSB die het eerste doelpunt maakte (62de min: 1-3). Die opklaringen met zon bleven dus uit. Even later viel ook nog de 1-4. Nu was het dus kwestie van de wedstrijd goed uitspelen.
In de tweede helft werden Marijn en Terry Polet gewisseld voor respectievelijk Thijs Smallenbroek en Pascal Franken. Jelle van Aarle kwam in het veld voor Daniël van Vliet. Hoewel de wissels goed invielen, konden ze natuurlijk op dat moment het verschil niet meer maken.

FC Oegstgeest kampt nog steeds met tal van blessures. Nu maar hopen dat het team aan de start van de tweede helft van het seizoen weer helemaal compleet is.