Anton van Kempen, Toon van Mierlo en Jan Maarten Wieringa voor 'hun' cultuurhuis. | Foto Willemien Timmers
Anton van Kempen, Toon van Mierlo en Jan Maarten Wieringa voor 'hun' cultuurhuis. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Iedereen kan vriend worden van Cultuurhuis De Paulus

Cultuur

'Samen kunnen we veel meer allure geven aan dit prachtige gebouw'

Een enthousiast groepje mensen heeft er de schouders onder gezet om Cultuurhuis De Paulus aan de Oegstgeester Warmonderweg nog meer allure te geven. Samen hebben zij 'Stichting Vrienden van Cultuurhuis De Paulus' opgericht, en roepen alle Oegstgeestenaren op om ook vriend te worden van deze bijzondere plek in ons dorp.

"De voormalige Pauluskerk is een prachtig gebouw", vertelt Anton van Kempen enthousiast. De andere aanwezige bestuursleden, Toon van Mierlo en Jan Maarten Wieringa zijn dat roerend met hem eens. "We willen dit monumentale vastgoed samen nog veel mooier maken: De 'look & feel' naar een hoger niveau tillen", benadrukt Van Mierlo. "Dat is iets waar de mensen van De Paulus zelf, die de exploitatie rond moeten krijgen, niet aan toe komen."

"We zijn als vrienden gegrepen door het gebouw", legt ook Wieringa uit. "Maar ook door de liefde voor cultuur. Hier gebeurt tenminste wat. Laten we samen de entourage verder verbeteren, zodat het hier een klein concertgebouw wordt. De Paulus is immers al meer en meer dé concert- en theaterzaal van Oegstgeest."

De heren vertellen dat ze van De Paulus een groslijst hebben gevraagd van wat er zoal aan de inrichting van het monumentale gebouw moet gebeuren om het aantrekkelijker te maken. "Waarschijnlijk hebben de Oegstgeester bezoekers, die een concert bijwoonden of een cursus volgden, ook gezien dat er veel aan het gebouw verbeterd kan worden om het voor een breder publiek aantrekkelijker te maken", vertelt van Kempen. Hierbij kan gedacht worden aan andere gordijnen in de zaal, nieuwe stoelen, verbetering van de akoestiek, maar ook een mooie aanlichting van het gebouw. "Er is zoveel meer mogelijk", zegt Wieringa. "Maar omdat al die extra's niet uit de lopende exploitatie kunnen worden betaald, springen wij als vrienden in de bres."

Vriendenevenement

Wie nu Vriend van De Paulus wordt, valt met zijn of haar neus in de boter. Op 11 januari vindt het eerste 'vriendenevenement' plaats met een bijzondere vertoning van de W.F. Murnau's stille film Tartuffe met live begeleiding. "Geweldig dat deze voorstelling naar Oegstgeest hebben kunnen halen. De sensationele Russische pianiste Olga Pashchenko begeleid samen met musicus Jed Wentz de film. Voor alle vrienden is dit evenement, dat wordt afgesloten met een nieuwjaarsborrel, vrij toegankelijk."

Voor meer informatie en vriend worden (30 euro per jaar) ga naar www.cultuurhuisdepaulus.nl.

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant