Bob den Hollander, één van de uitblinkers (hattrick) tijdens de wedstrijd tegen Blauw Zwart. Archieffoto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest gelijk in doelpuntenspektakel

In de eerste helft verzuimde FC Oegstgeest afgelopen zaterdag de wedstrijd in het slot te gooien. In de tweede helft kwam Blauw Zwart meer aan voetballen toe doordat FC Oegstgeest als gevolg van slecht plaatsen keer op keer het balbezit weer verloor. Maar kansen waren er volop aan beide zijden. Het uiteindelijke gelijke spel (4-4) is objectief gezien misschien wel een juist beeld van de verhoudingen.

Het team van FC Oegstgeest startte vol overgave en met veel beleving aan de eerste helft. Voor de supporters uit Oegstgeest was dat een genot om te bekijken. Dit resulteerde in overwicht. Al de inzet leverde ook de nodige kansen op. Zo werden in de achtste min een kans van doorgebroken Melvin van Gent en een poging Bob den Hollander op de rebound van dat schot ternauwernood geblokkeerd.
Maar zoals dit regelmatig eerdere wedstrijden gebeurde, viel er ook nu weer heel snel een tegendoelpunt. Een verdedigingsfout werd in de negende minuut afgestraft door Blauw Zwart. En dan kijk je ondanks de goede energieke start van de wedstrijd toch weer tegen achterstand aan.
Maar de Oegstgeestenaren lieten zich niet uit het veld slaan. Ze continueerden het opportunistische voetbal dat tot dan toe toch het nodige overwicht opleverde. Rond de dertiende minuut liet Mario Rianfiglio één van zijn snelle uitvallen zien. Hij liet zijn tegenstander(s) achter zich en gaf de bal voor op Bob den Hollander die op zijn beurt zorgde voor de 1-1. Meerdere kansen volgden, maar ook Blauw Zwart liet zich nu wat meer zien. Kennelijk waren ze wat bekomen van de schrik van de 'explosieve' start van FC Oegstgeest.
Kort nadat een kans van Bob den Hollander, via een voorzet vanaf de middellijn, alleen voor de keeper werd verijdeld, kreeg FC Oegstgeest een vrije bal op zo'n 25 meter vanaf het doel. Melvin van Gent prikte de bal keurig in de kruising 1-2. Met deze stand gingen de teams, ondanks de grote kansen die FC Oegstgeest nog voor de pauze kreeg, ook rusten.
In de tweede helft kreeg Blauw Zwart wat meer gelegenheid om te voetballen doordat FC Oegstgeest wat onzorgvuldiger werd in de combinaties. Hierdoor werd de druk op het FC Oegstgeest doel ook groter. Zo kon Blauw Zwart rond de 55ste minuut op gelijke hoogte komen (2-2).
Enkele minuten later werd een doelpunt van FC Oegstgeest wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Ook Mario Gianfiglio kwam nog in een kansrijke positie, maar schoot net naast.
Ondanks het feit dat FC Oegstgeest iets meer in de verdediging werd gedrukt vielen over en weer nog steeds de nodige kansen. Zo werd Bob den Hollander in de zeventigste minuut in het strafschopgebied onreglementair onderuit gehaald. De scheidsrechter besliste strafschop. Bob den Hollander rondde deze foutloos af: 2-3.
Het verdere verloop van de wedstrijd werd steeds chaotischer. Uiteindelijk profiteerde Blauw Zwart hier nog het meeste van gezien de twee doelpunten die zij kort na elkaar maakten: 4-3.
Gelukkig voor FC Oegstgeest constateerde de scheidsrechter vlak voor tijd een handsbal in de zestien meter zodat ze opnieuw via Bob den Hollander op gelijke stand konden komen (4-4).
Al met al was FC Oegstgeest wel de betere partij in deze wedstrijd. Maar omdat ze dat in de tweede helft toch wel een beetje weggaven is een gelijk spel, objectief gezien, wel verdiend. En dat terwijl ze in de eerste helft de winst al naar zich konden trekken.
Kansen omzetten in doelpunten en de verdedigingsfoutjes blijven aandachtspunten. Maar als team heeft FC Oegstgeest een geweldige prestatie geleverd. De beleving en de grote inzet waarmee het team heeft gevoetbald zijn een groot compliment waard. Dat belooft iets voor de tweede helft van het seizoen.