De verdediging van FCO, hier Vincent Solleveld, had een zware middag.
De verdediging van FCO, hier Vincent Solleveld, had een zware middag. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest houdt twintig minuten stand

Na een goede start werden alle mogelijk gunstige vooruitzichten in drie minuten de nek omgedraaid. In korte tijd scoorde Aarlanderveen zaterdag drie doelpunten. Desondanks bleef FC Oegstgeest wel voetballen en zorgde in ieder geval nog voor twee doelpunten: 5-2.

Het eerste deel van de wedstrijd was FC Oegstgeest zeker niet de mindere. Helaas konden ze niet tot scoren komen. Als Aarlanderveen vervolgens in drie minuten tijd alle kansen wel afrondt, dan sta je gelijk met 3-0 achter. Na het getoonde spel van FC Oegstgeest in de eerste periode was dat wel een erg vertekend beeld.
Voor het team dat zo goed uit de startblokken kwam was dat wel een grote domper. Maar toch veerden ze weer op en lieten zich ook door de 4-0, die na 30 minuten, viel niet uit het veld slaan.
Enkele minuten later (36ste) kon Mario Gianfiglio de stand 4-1 laten noteren. Zo was in ieder geval de '0' van de borden.
Ondanks volop aandringen van FC Oegstgeest zakte de wedstrijd met een 4-1 stand wel een beetje in. In de tweede helft vielen nog twee doelpunten de 5-1 (57ste minuut) en de 5-2 in de 89ste minuut. Jelle van Aarle verzilverde een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter onhoudbaar in de uiterst rechtse hoek van het doel.

FC Oegstgeest is zeker niet weggespeeld, maar moest in Aarlanderveen wel de betere erkennen. Het wordt belangrijk om meer kansen om te zetten in doelpunten. Daar is Aarlanderveen met een aantal zeer behendige voetballers zeker beter in.
En, zoals Nico van der Salm verklaarde tegen de journalist van Leiden Amateur voetbal, mankeert het bij de spelers niets aan de wil en de inzet. Er is vertrouwen dat het tij gaat keren. Wel moeten er binnenkort wat punten gepakt gaan worden.

Voor nu verandert er aan de stand voor FC Oegstgeest niet veel. De lager geklasseerden wonnen geen punten, dus de volgorde blijft gehandhaafd. Alleen FC Oudewater kon drie punten bijschrijven na de winst op Sporting Leiden.
Verder zit FC Oegstgeest nog steeds met een groot aantal geblesseerden. Nu maar hopen dat die in ieder geval na de winterstop weer van de partij zijn.
Maar nu eerst volgende week een belangrijke wedstrijd tegen Blauw Zwart uit (aanvang 15.00 uur).