Logo oegstgeestercourant.nl
Jumbo-bedrijfsleider Rien de Haas overhandigt het spel, in aanwezigheid van Mr. Monopoly, aan Wil van Elk. | Foto Willemien Timmers
Jumbo-bedrijfsleider Rien de Haas overhandigt het spel, in aanwezigheid van Mr. Monopoly, aan Wil van Elk. | Foto Willemien Timmers

Eerste officiële exemplaar Monopoly Oegstgeest uitgereikt aan Wil van Elk

Op zaterdag 30 november werd het allereerste officiële exemplaar van de Oegstgeester editie van 'Monopoly' door Rien de Haas van Jumbo Peter de Jong uitgereikt aan fotograaf Wil van Elk.

Ook Mr. Monopoly himself was aanwezig bij dit feestelijke moment. Wil van Elk maakte alle foto's voor de Oegstgeester versie van dit wereldwijd bekende spel.

"Samen met vertegenwoordigers van de gemeente en van Dorpsmarketing Oegstgeest hebben Wil en ik samen besloten welke straatnamen op het spel moesten verschijnen", vertelde een enthousiaste De Haas. "Ik ben blij dat wij het initiatief voor het maken van het spel hebben genomen, en dat het spel écht officieel is gemaakt."

Het monopoly-spel is vanaf deze zaterdag exclusief af te halen bij Jumbo de Jong in Winkelcentrum Lange Voort. Klanten hebben de afgelopen weken kunnen sparen voor korting op het spel. Met een volle kaart kan het spel worden afgehaald voor 34,95. Anderen kunnen het spel, dat beperkt voorradig is, zonder korting kopen voor 49,95.

Het project is zoals gezegd geïnitieerd door Peter de Jong in samenwerking met Identity Games. Het spel is volledig op maat gemaakt en heeft het karakter dat past bij Oegstgeest. Niet alleen de straten, stations en nutsbedrijven zijn vervangen door Oegstgeester straten, bezienswaardigheden en gebouwen, ook de vormgeving van het spel en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn volledig afgestemd op Oegstgeest, en hebben een lokale tekst.

Zowel de speldoos als het speelbord zijn uitgerust met foto's van Oegstgeest zoals het molentje in het Irispark, het gemeentehuis, Kasteel Oud-Poelgeest, Jan Wolkers en natuurlijk staan alle straten er duidelijk herkenbaar op. De foto's zijn speciaal voor dit spel door Wil van Elk geschoten.

Meer berichten