Afbeelding

ASC moet het doen met puntendeling

Het is ASC niet gelukt om tegen laagvlieger HMSH de drie punten in huis te houden. Na afloop bleef de teller staan op 1-1.

Het applaus voorafgaand aan deze wedstrijd ter ondersteuning van sporten zonder discriminerende uitspraken was voor wat betreft de eerste rondgang het hoogtepunt. Voor de voetballiefhebber viel er in die eerste helft van deze confrontatie weinig lol te beleven aan het spel. Het voetballend niveau was op zijn zachtst gezegd aan de matige kant.

"Zeg maar gewoon slecht", gaf trainer Mo Boudrine aan. Speler Ahmed Fernane onderschreef die conclusie. "We misten als ploeg bezieling om er een wedstrijd van te maken." De tegenstander had wat meer gedrevenheid in huis en beloonde zich daarvoor in minuut 20. Slordig balverlies op het middenveld leidde een goede counter in die, mede door te vroeg uitlopen de keeper, tot een achterstand voor de thuisploeg leidde.

Mo Boudrine benadrukte in de pauze dat het niveau niet veel slechter kon en gaf zijn team mee om met meer alertheid en scherpte te gaan voetballen.

In de tweede helft steeg het spelpeil aanzienlijk en kwam ASC toe aan beter aanvalsspel en een wil om te gaan scoren. De verdiende gelijkmaker zou na 16 minuten spelen tot stand komen. Uit een goede corner scoorde Dylan Bakker de 1-1. Beide teams gingen op jacht naar de winnende treffer en dit kwam het spel ten goede. Zowel ASC als HMSH kregen kansen, maar de afronding ontbrak. De beste kans kwam in de slotminuut voor de roodzwarte formatie, in de fase dat de tegenstander vanwege een rode kaart met een man minder speelde. Vrijstaand voor de keeper werd het schot in de handen van de doelman geschoten in plaats van in de openliggende ruimte aan de linkerkant van het doel. "Jammer van de gemiste kans, maar we hebben in de tweede helft met veel meer passie gespeeld", aldus de conclusie van Ahmed Fernane.