FC Oegstgeest had eindelijk echt reden tot juichen, de eerste driepunter is een feit.
FC Oegstgeest had eindelijk echt reden tot juichen, de eerste driepunter is een feit. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest wint overtuigend

Sport

Eindelijk beloonde het team van FC Oegstgeest zichzelf na al het harde werken met een drie punten wedstrijd. In de afgelopen wedstrijden zaten ze er vaak heel dicht bij maar lukte het toch iedere keer net niet. Afgelopen zaterdag lukte het eindelijk wel. Zeer kort na het eerste fluitsignaal viel het eerste doelpunt. Ondanks het grote overwicht duurde het tot 30 minuten in de tweede helft voordat de wedstrijd op slot ging. De wedstrijd eindigde in een verdiende 3-1 winst.

Afgelopen zaterdag had FC Oegstgeest tijdens de thuiswedstrijd tegen Gouda een vliegende start. Vlak na aanvang van de wedstrijd wist Bob den Hollander de score op een voorzet van Wouter de Bruyn al op 1-0 te zetten.
Ook in het vervolg van die eerste helft van de wedstrijd was het FC Oegstgeest die het spel bepaalde. Vooral de strijd, het harde werken, viel op. Hoewel de passes niet altijd zuiver waren, was er wel een soort van herboren team te zien die met overtuiging in de aanval ging. Dit resulteerde in verschillende grote kansen. Daan van Moorsel, Bob den Hollander en Wouter de Bruyn kwamen diverse keren heel dicht bij een doelpunt.
En, dit terwijl Gouda nauwelijks tot die gelegenheid kwam. Tot op die keer na dan, vlak voor rust. Toen lukte het ze toch om één van de zeldzame kansen om te zetten in de gelijkmaker: 1-1. Direct na dit doelpunt floot de scheidsrechter tegen de verhouding in met een gelijke stand voor het rustsignaal. De thuisploeg had gelegenheid genoeg gehad om de wedstrijd al in de eerste helft op slot te gooien, maar het ontbrak in die eerste periode aan die verdiende afmaker.

In de tweede helft veranderde er niet veel in het spelbeeld. FC Oegstgeest was nog steeds de bovenliggende partij, maar Gouda kwam wel wat meer op en gaf meer tegengas. Hierdoor ging het spel veel meer op en neer, wat vervolgens ook resulteerde in iets meer kansen voor Gouda. Voor FC Oegstgeest gelukkig nog zonder gevolgen.
Halverwege kwam Tim Bakker heel ongelukkig ten val in het strafschopgebied van Gouda. Het publiek vermoedde een penalty, maar de scheidsrechter stond er boven op en was onverbiddelijk: geen strafschop. Tim Bakker werd vervolgens met brancard van het veld gedragen en moest voor controle naar het ziekenhuis. Hierna kon de scheidsrechter het spel weer hervatten.
Na 30 minuten viel dan toch dat bevrijdende doelpunt. Harm-Jaap Boerma lanceerde Wouter de Bruyn en hij scoorde vervolgens de 2-1.
Op zoek naar de gelijkmaker nam Gouda meer risico waardoor ook de thuisploeg ook meer openingen kreeg. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Daniël van Vliet, die voor Tim Bakker in het veld kwam, van een van deze gelegenheden gebruik. Hij brak door de verdediging van Gouda heen brak en maakte de 3-1.

Met deze winst verlaat FC Oegstgeest de laatste plek in de stand van de competitie. En met de opgaande lijn die het team weer heeft laten zien, is er zeker uitzicht op meer. Zo onderin het rechter-rijtje horen ze gezien vertoonde in deze wedstrijd zeker niet thuis.
Volgende twee weken spelen ze twee keer uit. Eerst tegen Aarlanderveen en daarna tegen Blauw Zwart.

LOHC - Phoenix 1-1
LOHC ontving afgelopen zondag Phoenix een ploeg waarmee LOHC samen met Upward op een gedeelde eerste plaats stond. Het beloofde dus sowieso een spannende wedstrijd te worden op De Krogt aan de Hofbrouckerlaan. De ploeg uit Oegstgeest startte de wedstrijd echter matig en het initiatief lag in de eerste helft volledig bij de gasten uit Zeist.
Phoenix kreeg in de eerste helft maar liefst 11 strafcorners. Deze werden bijna allemaal gestopt door Salman Akbar, de Pakistaanse keeper van LOHC, die daarmee zijn team in de wedstrijd wist te houden.
In de tweede helft wist LOHC meer op de helft van Phoenix te spelen en kansen te creëren. De eerste goal van de wedstrijd viel pas in de vijftigste minuut maar aan de andere kant. Phoenix wist vanuit de korte hoek met een backhand te scoren, een onhoudbare bal voor de fantastisch keepende Salman Akbar. Het daaropvolgende offensief van LOHC resulteerde in een strafcorner waaruit Bob van Brussel in de zevenenvijftigste minuut de gelijkmaker scoorde. In de laatste minuut kreeg LOHC nog een strafcorner mee, maar deze wist de ploeg niet te verzilveren waardoor de stand gelijk bleef.
Doordat Zwart Wit wist te winnen en Upward gelijkspeelde deelt LOHC de eerste plaats voor de winter met deze teams en Phoenix, totaal dus vier teams op de eerste plaats. De tweede helft van het seizoen belooft dan ook zeer spannend te worden. Het seizoen begint voor LOHC weer op 8 maart met de thuiswedstrijd tegen Berkel en Rodenrijs.