Logo oegstgeestercourant.nl

Langer zelfstandig wonen in de Oranje Nassau-wijk

De buurtambassadeurs van de wijk Oranje Nassau organiseren op zaterdag 23 november een inloopbijeenkomst voor bewoners van Oranje Nassau in de Hofdijckschool, Hazenboslaan 1, van 15.30 tot 17.30 uur.

Doel van deze bijeenkomst is in gesprek te gaan over wat omwonenden als ouderen nodig hebben om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. "Als we meer weten over uw vragen en wensen kunnen we samen met buurtgenoten, gemeente en zorgorganisaties zoeken naar mogelijkheden om invulling te geven aan die wensen", aldus de organisatie.

Daarnaast willen de buurtambassadeurs stimuleren dat mensen (meer) naar elkaar om zien in deze wijk. "De vraag is dan: Kunt u misschien iets voor een ander betekenen bij u in de straat of een straat verder op? Wellicht wilt u af en toe een klusje doen voor een oudere medebewoner door als chauffeur iemand naar een ziekenhuisafspraak brengen of een extra maaltijd koken eens in de week. En misschien wilt u wel eens boodschappen meenemen voor iemand die door een val een tijdje aan huis gebonden is. Of u houdt van tuinieren en wilt best tweemaal per jaar de haag snoeien. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we langer thuis kunnen wonen."
Tijdens de bijeenkomst zullen leerlingen van het Rijnlands Lyceum een presentatie geven over de bevindingen uit hun gesprekken met oudere en jongere bewoners in Oegstgeest.

Bij een succesvolle bijeenkomst wil Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest ook in andere wijken een buurt-inloop organiseren.

Verder kan men op 23 november alle informatie krijgen over dit initiatief en vragen stellen. En men kan bij een kop koffie ook kennismaken met enthousiaste en gezellige wijkgenoten.

Meer berichten