Afbeelding

Heren LOHC verliezen

De mannen van LOHC Heren 1 wisten vooraf dat het een pittig potje zou worden in Ede. Voor de hockeyers uit Ede stond er gisteren veel op het spel; bij verlies zou hun seizoen voorbij zijn en bij winst zouden ze aansluiting kunnen vinden bij de koplopers.

Na een met een variant genomen en benutte strafcorner keek LOHC in de achtste minuut tegen een achterstand van 1-0 aan. De ploeg uit Oegstgeest raakte echter niet in paniek en kwam in de 19e minuut mooi terug op 1-1 door een goal van Arslan Qadir. Met deze stand gingen de teams de rust in.
In de tweede helft zette LOHC goede pressie en realiseerde kansen die echter niet verzilverd werden. Door een toegekende strafcorner en strafbal kwam LOHC op een achterstand van 3-1. De mannen van LOHC toonden wederom veerkracht en kwamen in de 50ste minuut op 2-3 door een goal van Quinten Mank.

In het laatste kwart trok LOHC het initiatief volledig naar zich toe en ging op jacht naar de gelijkmaker, het team voelde dat er nog winst was te behalen in Ede. LOHC was veel gevaarlijk in de cirkel van Ede en kreeg een aantal corners, maar wist die deze keer niet in goals om te zetten. Er was dan ook veel teleurstelling bij het eindsignaal toen de eerste nederlaag sinds tijden voor LOHC een feit werd.

Volgende week speelt de ploeg van trainers Peter Kalfsterman en Wouter Tazelaar de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Phoenix waarmee LOHC samen met Upward de koppositie deelt. LOHC staat op doelsaldo nog bovenaan en is vastbesloten om deze positie niet uit handen te geven en met de eerste plek de winter in te gaan.