Logo oegstgeestercourant.nl

Donderdag 14 november: Derde editie Oegstgeester Dwarse Denkers

Hein Greven
Hein Greven

Heeft Europa een Sterke Leider nodig? Dorpsgenoten prof. Kutsal Yesilgakit en Hein Greven gaan vanavond, donderdag 14 november, met de zaal in gesprek over populisme, democratie en fake news.

Op wereldschaal trekken populistische leiders de aandacht, waarbij het lijkt dat wat ze zeggen belangrijker is dan wat ze doen. Welk effect heeft dit op hun volk? En welke rol heeft het framen van het nieuws bij onze kijk op deze hype?

Waar onze planeet een lange termijn aanpak vraagt, leveren politici korte termijn antwoorden. Dit alles wordt vertaald naar de toekomst van Europa waarbij we bespreken of ook Europa beter af zou zijn met een Sterke Leider. En we kijken natuurlijk naar ons eigen land en dorp.
Kutsal Yesilkagit is hoogleraar International Governance aan de RULeiden, Hein Greven is adviseur Public Affairs bij WePublic.

De lezing- en debatcyclus Oegstgeester Dwarse Denkers (ODD) gaat hiermee alweer zijn derde editie in. "De beide vorige keren hadden we honderd man in de zaal, van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking", aldus een enthousiaste Rob Sturm. "Voor Oegstgeest, door Oegstgeest!"
De Oegstgeester Dwarse Denkers zijn dit keer te gast in de aula van het Rijnlands Lyceum, Apollolaan 1.
Inloop 20.00, start 20.30 uur, donderdag 14 november.

De after-party is in de Gouwe.

Meer berichten