Schoolontbijt Joris de Witte met gezond ontbijtpakket | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Locoburgemeester Matthijs Huizing samen met leerlingenraad Joris de Witte aan het Schoolontbijt.
Locoburgemeester Matthijs Huizing samen met leerlingenraad Joris de Witte aan het Schoolontbijt. (Foto: Wil van Elk)

Schoolontbijt Joris de Witte met gezond ontbijtpakket

Locoburgemeester Matthijs Huizing spreekt met leerlingen tijdens ontbijt Locoburgemeester Matthijs Huizing schoof donderdag 7 november aan bij het ontbijt van de leerlingenraad van de Joris de Witteschool in ­Haaswijk. In alle klaslokalen genoten de leerlingen van een goed ontbijt. De meesten nog in hun slaapkleren.

Imca Radder is intern begeleider op de Joris de Witteschool. Zij ontving locoburgemeester Matthijs Huizing namens de directeur. Zij deed dit met de klassenvertegenwoordigers, twee per groep van 6, 7 en 8 die samen de leerlingenraad vormen. Zij ging voor in het gebed, een goede gewoonte op deze christelijke school.

Matthijs Huizing vroeg de kinderen naar de reden van de nationale ontbijtactie. Zij lieten weten dat het heel belangrijk is om een goed ontbijt te hebben voor het naar school gaan. "Sommige kinderen hebben soms helemaal geen ontbijt", vertelde een van hen. "Een zak chips eten als ontbijt is niet verstandig!", zei Huizing. Dat waren ze roerend met hem eens. Verder ging tijdens het smaakvolle en gezonde ontbijt het gesprek over wat de leerlingeraad zoal doet op school, hoe vaak ze bij elkaar komen, en wat ze hebben bereikt. Een fraai schoolplein is een goed voorbeeld. Ook plastic gescheiden inzamelen kwam ter sprake. "Per 1 april 2020 – geen grap – stopt Oegstgeest met het gescheiden inzamelen. Er is een methode bedacht waarbij meer plastic kan worden gescheiden om te hergebruiken dan bij gescheiden inzamelen. Dat wordt toevallig vandaag bekend gemaakt," verklapte Huizing. Er volgde een goede discussie over het verwerken van plastic en hoe schadelijk dat is voor het milieu.

Saai

Op de vraag van de locoburgemeester wat ze hem zouden adviseren, werden vooral de speelplaatsen genoemd. "Ze zijn vooral saai en dat nodigt niet echt uit om daar te gaan spelen. Er is een boom omgewaaid en dat is nog niet in orde gemaakt, er is nog steeds een gat." "Ik neem dat mee en ga dat melden", reageerde ­Huizing. Een rondgang door de school leerde dat de kinderen zichtbaar genoten van het gezamenlijke ontbijt.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>