Logo oegstgeestercourant.nl
Chef-kok Jeroen Jager, die regelmatig voor beroemdheden kookt, zal nu Oegstgeestenaren die een gast meenemen, verrassen. Zijn vrouw Ivonne Janka liep al een aantal jaar rond met dit mooie idee.
Chef-kok Jeroen Jager, die regelmatig voor beroemdheden kookt, zal nu Oegstgeestenaren die een gast meenemen, verrassen. Zijn vrouw Ivonne Janka liep al een aantal jaar rond met dit mooie idee. (Foto: Willemien Timmers)

Wie gun jij een chic kerstdiner?

Op vrijdag 20 december vindt er in Oegstgeest voor de eerste maal een uniek evenement plaats. Op die dag kunnen Oegstgeestenaren een ander die dat echt verdient, trakteren op een viergangendiner van een chef-kok.

Initiators van het kerstdiner zijn Ivonne Janka en haar man Jeroen Jager. "Al heel lang hadden we het idee om iets bijzonders te doen met kerst. Om mensen met elkaar in contact te brengen. We zijn heel blij dat dit nu van de grond is gekomen."
Jeroen Jager is chef-kok in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en zal op 20 december voor honderd mensen een chic kerstdiner koken. "Iedereen is welkom. Voorwaarde is echter dat één persoon voor twee diners betaalt, en dat is vanwege sponsoring vanuit de gemeente en de SOEK slechts 15 euro voor twee personen, en dat de gast het diner echt verdiend." Jeroen is gewend chique diners te koken, onder andere regelmatig voor het Nederlands Elftal.
Ook Ivonne, bekend van onder andere Dorpskracht, is erg enthousiast. "We zijn heel blij met iedereen die meedoet om een succes van dit diner te maken. Zo komt Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek optreden en komen er prachtige kerststukken van tuincentrum de Bosrand."

Vijftien euro voor een chic diner voor twee is natuurlijk erg weinig, daarom moet degene die reserveert, toelichten wie hij als gast mee wil nemen en waarom. "Het is een kans om mensen die er weinig op uit gaan of kunnen, of die eenzaam zijn, mee te nemen naar een mooie avond uit", licht Jeroen toe. "Misschien ken je iemand met weinig contacten, iemand die lang ziek is geweest, of iemand die na jaren van solliciteren nog steeds geen baan heeft gevonden. Trakteer die buurman, dat buurmeisje of die kennis op een kerstdiner."
Het is dus de bedoeling dat de aanvrager zelf een gast meeneemt die er echt even uit moet. "Het leuke is dat het mes op deze manier aan twee kanten snijdt: je hebt zelf een mooie avond, en je gast is er na wellicht een zware tijd echt even uit. Bovendien doet hij of zij nieuwe contacten op."

Gun je iemand in je omgeving een chic kerstdiner van een super-chef? Stuur dan een mail naar redactie@oegstgeestercourant.nl onder vermelding van 'Kerstdiner voor twee' en vertel waarom jouw gast zo'n avond uit echt verdiend. Er is plaats voor vijftig koppels, en bij aanmelding moet vermeld worden waarom de gast echt een avond uit verdiend. Bij meer dan vijftig aanmeldingen zullen de gasten met de 'mooiste reden' uitgekozen worden.

(Willemien Timmers)

Meer berichten