Herdenkingsplaatje voor Stans Eikelenboom op Oud-Poelgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Natuur

Herdenkingsplaatje voor Stans Eikelenboom op Oud-Poelgeest

Onthulling herdenkingsplaatje Stans Eikelenboom door team Stans' Bomencursus. V.l.n.r. Noor Evertsen, Hans van Daalen, Sjaan van Agtmaal, Kirsten Bouman, Ivo van der Lee (zittend) en Essi Laine (ontbreekt op de foto)
Onthulling herdenkingsplaatje Stans Eikelenboom door team Stans' Bomencursus. V.l.n.r. Noor Evertsen, Hans van Daalen, Sjaan van Agtmaal, Kirsten Bouman, Ivo van der Lee (zittend) en Essi Laine (ontbreekt op de foto)

Stans' Bomencursus heeft de najaarscursus 2019 afgesloten met het plaatsen van een herdenkingsplaatje bij de ­Spaanse eik (Quercus x hispanica) op Landgoed Oud-Poelgeest.

Ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag heeft dr. Stans ­Eikelenboom (1921-2017), toxicoloog, in 2011 deze boom onthuld op een prachtige plek op Landgoed Oud Poelgeest. De boom is haar aangeboden door de cursisten van Stans' Bomencursus.

In 1995 heeft Stans Eikelenboom de Bomencursus Oegstgeest/Leiden opgericht. Tot aan haar overlijden heeft zij zich actief ingezet voor het behoud van de natuur en was zij een bron van motivatie voor velen, zoals op het herdenkingsplaatje staat te lezen.

Tijdens de excursie naar Landgoed Oud Poelgeest op zondag 3 november stond het behoud van veterane bomen centraal en is de bijzondere bomencollectie bekeken. De boomcursisten hebben op deze laatste excursiedag van 2019 het resultaat gezien van een speciale snoeitechniek, de zogenaamde breuksnoei, die bij veterane bomen is toegepast.

In 2020 viert Stans' Bomencursus haar 25-jarig jubileum. Begin januari wordt het jubileumprogramma bekend gemaakt. Voor meer informatie en aanmelding Stans' ­Bomencursus: hans.van.daalen16@gmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>