Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn

Goede gesprekken tussen 22 organisaties en potentiële vrijwilligers in een gastvrije locatie en heel veel lekkers: op dinsdag 29 oktober vond de Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn plaats in buurthuis De Kratong.

De vrijwilligersmarkt was een samenwerking tussen vele zorg- en welzijnsorganisaties in Oegstgeest vanuit het NVOO (Netwerk Vrijwillige Ondersteuning in Oegstgeest). De vrijwilligersmarkt was ingezet om mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven voor deze sectoren.
De sfeer van goede zorg en welzijn was letterlijk te proeven. In iedere kraam stond een heerlijk, vaak zelfgemaakt, baksel. Jan Turk, als vrijwilliger gastheer in buurthuis de Kratong, heette de bezoekers en organisaties welkom. Het buurthuis ligt niet centraal, dus de bezoekers kwamen gericht met de missie: ik zoek vrijwilligerswerk binnen de sectoren zorg en welzijn.

"Mijn vierde vrijwilliger dient zich aan" aldus een enthousiaste medewerker van Radius die een nieuw project opstart: AutoMaatje. Het project is een samenwerking tussen de ANWB, welzijnsinstellingen en vrijwilligers om mensen te helpen mobiel en actief te blijven. Alice van Elk van Radius: "Tegenwoordig vinden veel mensen het prettig dat ze even kort in kunnen springen als vrijwilliger wanneer het hen uitkomt, dit project voldoet hieraan."
Er vonden niet alleen goede gesprekken plaats met bezoekers maar ook tussen de organisaties onderling. De organisaties wisselden ervaringen, kennis en tips uit over het werven en begeleiden van vrijwilligers. Vrijwilligers hadden diverse motivaties voor het doen van vrijwilligerswerk zoals nieuwe dingen leren, voldoening, cv-uitbreiding, voor een ander iets betekenen, ervaringen opdoen en nieuwe sociale contacten maken. Met dit laatste doel kwam een jonge, Engels sprekende au Pair binnen: het begeleiden van danslessen aan kinderen spreekt haar aan.

Geïnspireerd geraakt om zelf vrijwilligerswerk te gaan doen? De organisaties zijn met hun vacatures te vinden op www.dorpskracht.net

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>