Henk van der Gugten tekende voor boek 'De Familie Slotje' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Illustrator Henk van der Gugten schetst eerst op papier en tekent dan op de iPad.
Illustrator Henk van der Gugten schetst eerst op papier en tekent dan op de iPad. (Foto: Wil van Elk)

Henk van der Gugten tekende voor boek 'De Familie Slotje'

Verhaal over een inbrekersfamilieTijdens de Boekenbeurs 2019 in Antwerpen, van 29 oktober tot en met 11 november, komt het boek 'De Familie Slotje' uit. Marieke van Hooff schreef het verhaal en de Oegst­geester illustrator Henk van der Gugten (38) maakte de tekeningen. Het boek, speciaal voor kleuters, is een luisterboek die uitgever Baeckens Books samen met een cd levert.

De schrijfster Marieke van Hooff en illustrator Henk van de ­Gugten hebben elkaar nog niet ontmoet. "Ik kreeg de opdracht na een auditie. Het verhaal gaat over de inbrekersfamilie Slotje. Ze vroegen om 45 tekeningen, maar ze hebben het 'meerwerk' ook gebruikt. Het zijn er dus zestig geworden. Op 2 november leest Marieke voor en ben ik er ook in Antwerpen."

Op de website www.boekenbeurs.be staat: "De familie Slotje is een keurige familie slotenmakers. Maar schijn bedriegt, want de Slotjes hebben een groot geheim: 's nachts zijn het allesbehalve keurige inbrekers. Opa Slotje is zelfs de wereldkampioen, al wordt hij een dagje ouder. Benieuwd of hij dit jaar ook de wereldtitel te pakken krijgt? Kom dan mee luisteren naar de luistervoorstelling van dit hilarische boek! Marieke van Hooff is prettig gestoord en dat merk je ook aan haar boeken. Ze vertelt en zingt voor uit haar nieuwste verhalenboek". Henk maakte van alle plaatjes eerst schetsen op papier en tekende daarna de definitieve tekeningen met de iPad. "Ik laat de kleuren niet in ineens 'inlopen', maar breng ze gelaagd aan. Dat is goed te zien aan de kleuren. Het is een leuk en grappig verhaal, fijn om daaraan bij te kunnen dragen met schattige tekeningen."

Ik heb eigenlijk altijd al getekend. Mijn eerste herinnering was dat ik ter kennismaking op school een tekeningetje moest maken, dat moesten we allemaal, maar ik maakte er twintig en het boekje was gelijk vol. De juf maakte me duidelijk dat dit niet de bedoeling was!", zei Henk lachend. "Ik heb tekenles gehad van Oma Brink. Zij tekende en schilderde aan de keukentafel, mijn opa was dan bezig met zijn postzegels. Tekenleraar 't Hart op de Agrarische School pushte me een beetje. Maar eigenlijk ben ik gaan tekenen, afgezonderd, omdat ik altijd werd gepest." Henk begon met het maken van verjaardagskaarten, en is sinds een jaar ingeschreven als illustrator.

De Familie Slotje - ISBN 9789059247307

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>