Mart Hortensius bij een verdedigende actie.
Mart Hortensius bij een verdedigende actie. Foto: Wim van Tuijl

Fiks kan niet stunten tegen koploper

Het is Fiks in de laatste competitieronde van de eerste helft van de veldcompetitie niet gelukt om te verrassen tegen Dalto. Wel ging het team van Bas Harland en Nico van Welzen eervol ten onder. Bewijs is de uitslag van 18-16; een geringe marge.

Met dit resultaat bezet Fiks na de eerste helft van de veldcompetitie een plek in de middenmoot. De afstand tot de degradatiezone is behoorlijk ruim, alsmede die tot de kopgroep. Het heeft er alle schijn van dat een eindklassering in de middenmoot het hoogst haalbare is. Wel rest de uitdaging om te strijden voor een plek in het linkerrijtje. Dat gaan we zien na de zaalcompetitie die nu dichtbij komt en waar Fiks als debutant in de hoofdklasse uitkomt.
Afgelopen zaterdag bood Fiks in Driebergen met name in de eerste helft en de slotfase tweede helft prima tegenstand en leidde aanvankelijk in het scoreverloop. Na 22 minuten stond er 4-6 op het bord door inzetten van Roy Vreeken (2), Melissa Heijne, Mart Hortensius en Michelle Rozenbroek. Laatstgenoemde scoorde twee keer na 4-4. "Optisch had Fiks overwicht, maar je zag Dalto langzamerhand terugkomen. Dit had te maken met de scorende kwaliteiten van de koploper. Ik verwijs bijvoorbeeld naar vrije ballen, die alle werden verzilverd", verklaarde Bas de 9-7 achterstand bij rust. In de tweede helft was tijdens de eerste twaalf minuten de gelijkwaardigheid in scorend vermogen totaal uit beeld. De thuisploeg speelde zelfverzekerd en toonde dat ook in de afronding. De sprint naar 15-8 was bepalend voor het eindresultaat. "Dalto had met scoren de koelbloedigheid die wij misten. Twee doelpunten in 13 minuten is te weinig en dan roep je het onheil over je af", liet Bas weten. Als pluspunt benoemde hij de veerkracht van zijn team om er alles aan te doen om een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen. Daarmee verwees hij naar de stand van 18-12 acht minuten voor tijd. "Met vier doelpunten op rij werd het een dragelijke marge. Verdedigend zie ik het team zich tactisch steeds verbeteren. Maar om te winnen zullen meer aanvalsacties doeltreffend moeten worden afgerond." Overige scores: Dominic van Welzen, Mart Hortensius, Michelle Rozenbroek, Ilse Hazekamp (2), Dionne Blangé, Kevin Vreeken, Roy Vreeken (2) en Youp Coli.
Het tweede selectieteam speelde vooraf aan Fiks 1 tegen Dalto 3. Lange tijd hield het team van Rob Schoof en Remco Beije perspectief op winst. In de loop van de tweede helft stokte de schotkracht en trok Fiks 2 met 17-16 aan het kortste eind. Jesse Trap onderscheidde zich met 6 treffers.