Afbeelding

Winst voor LOHC

Een belangrijke wedstrijd voor de mannen van LOHC op de Krogt afgelopen zondag. De koploper uit de poule kwam op bezoek, een goed moment om te kijken hoe beide ploegen ervoor stonden. Vooraf werd de wedstrijd als lastig bestempeld, dat bleek een juiste gedachte te zijn.

In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat er wel enigszins een krachtverschil zat tussen beide ploegen. LOHC had veel meer balbezit dan IJsseloever, hier werd alleen in het begin van de wedstrijd nog niet zoveel mee gedaan. Buiten het feit dat er wel een aantal corners voor de thuisploeg zijn geweest bleven de grote kansen toch uit. Een gouden regel in de sport is dat de goal dan aan de andere kant valt, dit bleek wederom zo te zijn. IJsseloever kwam op een 0-1 voorsprong door een knullige goal. Een voorzet werd niet goed verwerkt waardoor een spits voor open goal de bal binnen kon slaan. Een lichte klap voor de mannen uit Oegstgeest maar desondanks hielden zij het betere van het spel. Een paar minuten na de tegengoal maakte Lars Barkmeijer een mooie actie door de as van het veld. Toen hij op goal wilde slaan, werd er op zijn stick getikt. Strafcorner net voor rust, een goed moment om de gelijkmaker te maken. Helaas werd de strafcorner net naast de goal gepusht. Dus toch met een 0-1 achterstand de rust in.

Tijdens de rust werd de ploeg verteld om rustig te blijven: 'als het spelbeeld zo blijft valt te goal vanzelf'. "Het is tenslotte gebleken dan wij over veel scorend vermogen beschikken dus niet bang hoeven te zijn dat er niet gescoord wordt".

In het begin van de tweede helft werd snel duidelijk dat het wedstrijdbeeld hetzelfde zou blijven. Het bleef zoeken naar corners om de LOHC cornermannen in stelling te brengen. De eerste corner werd niet gestopt waardoor er niet gesleept kon worden. De tweede corner daarentegen werd door Pieter-Dirck door de benen van de keeper gepusht. 1-1 aan het begin van de tweede helft, een goede uitgangspositie om op jacht te gaan naar een volgende goal. LOHC bleef aanvallend spelen om nog een goal te maken, dit resulteerde 20 minuten voor het einde van de wedstrijd in nog een strafcorner. Er werd gekozen om de corner op Bob van Brussel te spelen, die sleepte de bal fantastisch binnen via de paal. Een schitterende push op een heel prettig moment.

Vanaf dat moment was het plan om de wedstrijd professioneel uit te spelen. IJsseloever zet nog een slotoffensief in waarbij zij een stuk meer druk naar voren begonnen te zetten, dit wist LOHC goed te tackelen door een aantal keer de bal naar de andere kant van het veld te scoopen. Alles leek goed te gaan, tot het moment dat IJsseloever een strafcorner versierde in de laatste seconde van de wedstrijd. Net voor het aangeven van de corner klonk het eindsignaal, alle spelers van IJsseloever kwamen rond de cirkel staan om de gelijkmaker te scoren. De corner werd gepareerd, alleen werd daarbij shoot gemaakt: IJsseloever kreeg nog een corner. Iedereen langs de kant hield zijn adem in. Gelukkig werd de corner onschadelijk gemaakt door de LOHC-verdedigers. Een vlaag van opluchting en vreugde vloeide na het laatste fluitsignaal, iedereen op en langs het veld voelde dat het een belangrijke en zwaarbevochten overwinning was.

Door het behalen van de drie punten houdt LOHC Heren 1 de aansluiting met de top in de poule. Volgende week speelt het team de altijd lastige uitwedstrijd tegen Gooische.