Emiel Sluyterman had tastbare herinneringen namens de The Good Old Commissie op enkele tafels uitgestald. Foto: Wim van Tuijl

ASC pakt eerste drie punten in tweede klasse

ASC heeft de eerste zege van dit seizoen te pakken. Dit gebeurde in de tweede klasse, waar naartoe afgelopen seizoen promotie werd bewerkstelligd. Concordia werd met 2-1 verslagen.

Wat ASC en Concordia gemeen hebben is dat beide verenigingen meer dan 125 jaar bestaan. Ze behoren tot de oudste verenigingen van Nederland. Het is lang geleden, maar nu stonden de oude clubs weer in competitieverband tegenover elkaar. Het bijzondere van de overwinning van ASC dat het de eerste zege in de tweede klasse is sinds 1927; ja, 92 jaar geleden. De winst had extra allure omdat deze thuiswedstrijd de Commissie The Good Old een reünistenbijeenkomst had gepland voor oud leden. Velen waren gekomen en dan is het leuk als hun club een zege boekt. Daarover zo meer.

ASC rook mogelijkheden tegen de Delftse formatie en speelde de eerste helft aanvallender. Grote kansen ontstonden niet. Pas in de 20e minuut kreeg ASC loon naar werken: Ali Barokzay rondde een aanval doeltreffend af. "Jammer dat mijn team het laatste kwartier slordiger speelde. Dan vraag je om problemen", verklaarde trainer Mo Boudrine de mogelijkheid die de tegenstander kreeg om het doel van ASC voor rust met succes te bestoken. Hij communiceerde ook gebrek aan aanvallende scherpte. "Het kwam te weinig tot de eindpass." Dit kwam ook in de tweede helft voor, hoewel Concordia zich offensiever ging etaleren. "De verdediging gaf weinig weg, dus bleven we perspectief houden op de driepunter", vervolgde Mo. Nadat een speler van de tegenstander met zijn tweede gele kaart moest inrukken rook ASC mogelijkheden. In de 80e minuut keerde de doelman van Concordia een vrije trap van de thuisploeg niet goed, waarvan Ali Barokzay optimaal profiteerde en daarmee de eerste winst voor ASC veiligstelde.

Commissie Good Old

Voorafgaand aan de wedstrijd was er koffie met wat lekkers voor de genodigde reünisten. Het blijkt, gezien de opkomst, zeker in een behoefte te voorzien. Tijd om bij te praten en tastbare herinneringen die Emiel Sluyterman namens de The Good Old Commissie op enkele tafels had uitgestald, te bezichtigen. Na de gewonnen wedstrijd was er een gezellig informeel vervolg onder genot van een drankje en een hapje.