Kin Sushi opent binnenkort in de Deutzstraat | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
In het pand van Nielson Zonwering (het huis waar Jan Wolkers opgroeide) komt Kin Sushi.
In het pand van Nielson Zonwering (het huis waar Jan Wolkers opgroeide) komt Kin Sushi. (Foto: Willemien Timmers)
Ondernemers

Kin Sushi opent binnenkort in de Deutzstraat

Kwaliteits-sushi in geboortehuis Jan Wolkers

Goed nieuws voor alle liefhebbers van sushi: over enkele weken opent Kin Sushi in de Deutzstraat. Chris Schollaardt, de kroegbaas van De Gouwe, is de enthousiaste initiatiefnemer voor deze straks ongetwijfeld zeer populaire zaak in het geboortehuis van Jan Wolkers.

Voor veel Oegstgeestenaren zal dit nieuws als een aangename verrassing komen. Ook Chris zelf liep een jaar geleden nog niet met dit plan rond. Daar kwam verandering in toen hij een aantal maanden geleden Tibo Schols als kok aannam in De Gouwe.
"Tibo kan alles", lacht Chris. "Voordat hij hier kwam werken heeft hij zes jaar in Leiden bij een sushizaak gewerkt. Hij is daar opgeleid door een Japanse kok, en dat is te merken. Tibo is echt goed." De café-eigenaar besloot dat er iets moest gebeuren met het talent van zijn kok. "Ja, ik kreeg allemaal ideeën toen ik hem bezig zag. Toen ik met de eigenaren van het geboortehuis van Jan Wolkers sprak, waar Nielson Zonwering binnen afzienbare tijd zou vertrekken, zag ik de mogelijkheid om daar een sushizaak te beginnen met de hulp van Tibo en mijn zwager Roy Cox."

In het pand in de Deutzstraat is het niet mogelijk om een restaurant te beginnen waar gasten kunnen dineren. "We gaan daar de heerlijkste sushi's maken, die opgehaald en bezorgd kunnen worden."


De zaak gaat 'Kin Sushi' heten. Kin betekent goud. Dat wijst op een mooie manier natuurlijk naar De Gouwe, maar ook naar de hoge kwaliteit die bij de nieuwe zaak zal worden nagestreefd. "We gaan de lat hoog leggen", vertelt Chris. "De vis komt elke dag vers uit de Scheveningse haven, en de rijst zal op onze eigen professionele manier bereid worden."
De kracht van Kin Sushi moet het bezorgen worden. "We hebben inmiddels al veel enthousiaste bezorgers gevonden, die de verse sushi zo snel mogelijk naar de bestellers zullen brengen. Ook van de mooie verpakkingen in blauw, goud en zwart zullen de klanten kunnen genieten."

De sushi van Kin komt overigens ook bij De Gouwe op de kaart te staan. "De zaken liggen immers vlakbij elkaar. Dus kan er op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, de dagen dat Kin Sushi geopend is, ook in De Gouwe worden genoten van het lekkers dat Tibo maakt."

Kin Sushi • Deutzstraat 7 • Oegstgeest
www.kinsushi.nl

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>