Nationale aftrap Nederland Leest vindt plaats in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Marjolijn van der Jagt en Roxanne Heemskerk.
Marjolijn van der Jagt en Roxanne Heemskerk. (Foto: Willemien Timmers)

Nationale aftrap Nederland Leest vindt plaats in Oegstgeest

Kasteel Oud-Poelgeest decor van overhandiging bundel Winterbloei'Nederland Leest', de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, beleeft dit jaar op 31 oktober zijn nationale aftrap op Kasteel Oud-Poelgeest in ons schrijversdorp.

Marjolijn van der Jagt (Dorpsmarketing Oegstgeest) en Roxanne Heemskerk (Bibliotheek Bollenstreek) hebben sinds afgelopen april alles in het werk gesteld om de start van de campagne naar Oegstgeest te halen. "Toen ik hoorde dat Nederland Leest als thema 'Jan Wolkers en Duurzaamheid' zou krijgen, heb ik Roxanne opgezocht, en zijn we niet gestopt met ons best te doen tot de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek Oud-Poelgeest gezien had, waar Jan Wolkers eindeloos rondstruinde, en de stap maakte er de campagne af te trappen", vertelt de dorpsmarketeer. "Het CPNB is ook erg blij met deze logische locatie, en wij zijn dankbaar dat het evenement in Oegstgeest plaatsvindt", vult Roxanne aan.

De 31e zal in de Drakenzaal van het kasteel de bundel Winterbloei met daarin de mooiste verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur, door bibliotheekdirecteur Hans Portengen namens de Nederlandse Openbare Bibliotheken worden overhandigd aan Wolkers' weduwe Karina. Het werk wordt op deze dag (vanaf 17.00 uur) op het kasteel ook cadeaugedaan aan alle leden van de bibliotheek die het daar komen afhalen. Een dag later is het boek, dat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers bevat, voor iedereen gratis af te halen in de bibliotheek.

Tijdens de feestelijke, besloten avond zullen diverse prominenten aanwezig zijn. Zo zal Aaf Brandt Corstius, die verfrissende 'duurzame' columns bij Wolkers' teksten schreef, in de Drakenzaal zitten, net als de schrijver van het voorwoord, Ronald Giphart.

Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de bibliotheek waar in het kader van duurzaamheid tal van activiteiten worden georganiseerd. Grootste activiteit hierin is de Groen en Doen-markt op 30 november waarbij alle lokale duurzame initiatieven zich presenteren. Meer informatie: rheemskerk@bibliotheekbollenstreek.nl of (071) 523 7351.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>