Schoolreisje-verkiezingen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Schoolreisje-verkiezingen

Op de Daltonschool denken de leerlingen mee over het beleid.

"Dat is een belangrijk onderdeel van de burgerschapsvorming", laat een woordvoerder weten. "Kinderen doen zo ervaring op met de manier waarop democratische processen verlopen." Er is een leerlingenraad die actief wordt betrokken bij beslissingen die op school worden genomen.
"In juni 2020 gaan we met z'n allen op schoolreis. In samenwerking met de leerlingenraad is er een plan opgesteld en is besloten dat groep 3 tot en met 8 zelf mogen stemmen naar welke bestemming ze gaan. De leerlingen van de leerlingenraad zijn de klassen rond gegaan om te vertellen welke vier keuzemogelijkheden er zijn per tweetal groepen. Vervolgens zijn er verkiezingen georganiseerd."
Op woensdag 8 oktober hebben alle leerlingen van de Daltonschool hun stem laten horen. Op het Daltonplein was een stemloket waar de kinderen een stemkaart ontvingen. Daarna werden ze naar een stemhokje begeleid waar ze uiteraard met een rood potlood hun keuze konden maken. De stemkaarten gingen allemaal de stembus in en zijn na afloop geteld.

"De leerlingenraad is bij alle klassen langs geweest om de uitslag bekend te maken. Zo is er gekozen voor de Lineaushof en voor Drievliet. Al met al een zeer geslaagde ochtend en een mooie ervaring voor de kinderen om te zien hoe 'stemmen' in z'n werk gaat."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>