Melvin van Gent moest regelmatig even aan de noodrem trekken.
Melvin van Gent moest regelmatig even aan de noodrem trekken. Foto: Paul Lichtenbeld, Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest deelt de punten

De wedstrijd thuis van FC Oegstgeest tegen CVC Reeuwijk kende meerdere gezichten. Van overtuigend dominant spel en snel scoren tot teruggedrukt op eigen helft, en daarna weer langzaam opkrabbelen. Jammer genoeg leverde het dit keer niet meer op dan één punt. Maar het geeft wel uitzicht op meer, in het verdere verloop van de competitie.

Afgelopen zaterdag maakte FC Oegstgeest een vliegende start in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De Oegstgeestenaren begonnen de wedstrijd heel dominant met goed spel en veel druk naar voren. Al snel resulteerde dat in een eerste kans en kon de Reeuwijk keeper een inzet van FC Oegstgeest ternauwernood weg werken. Even later scoorde Bas Nieuwenburg de 1-0 via een onhoudbaar schot vanaf een meter of 25 van het goal. En daar bleef het niet bij.

Via een kopbal van Daniël van Vliet uit een corner lag de bal na 11 minuten weer in het net (2-0). Later was er nog wel een spannend momentje door een verkeerd ingeschatte doelpoging, maar deze stuiterde gelukkig af op de doelpaal van FC Oegstgeest. Maar de goede flow duurde voort. In achttiende minuut kon Harm Jaap Boerma de 3-0 zelfs op het scorebord zetten. En ook de 4-0 hing nog in de lucht, maar werd door goed reageren voorkomen.

Keeper Mitchel Zandbergen kon in eerste instantie een inzet goed voorkomen. Maar na een scrimmage in het doelgebied uit een corner viel toch de 3-1. Hierdoor veranderde het wedstrijdbeeld volledig. FC Oegstgeest was geen schim meer ten opzichte van de periode daarvoor. Tot overmaat van ramp belandde een 'lucky shot' ter hoogte van de middencirkel onhoudbaar in de kruising van het doel van Mitchel Zandbergen. De ploegen gingen dus rusten met een 3-2 stand met de wetenschap dat CVC Reeuwijk op dat moment de bovenliggende partij was. Aan trainer Nico van der Salm de taak om in de rust het tij te keren voor de tweede helft.

In de tweede helft kon FC Oegstgeest nog niet echt een vuist maken en moest in eerste instantie veel terrein prijsgeven. In die periode slaagden de bezoekers er zelfs in om de 3-3 te scoren. Dit gebeurde via een kopbal uit een corner.

Langzamerhand krabbelde FC Oegstgeest weer een beetje op en wist ook weer mogelijkheden te creëren. Tegen het einde van de wedstrijd was voor FC Oegstgeest het overwicht weer terug. Dit was mede veroorzaakt door het feit dat een speler van het zeer fysiek spelende CVC Reeuwijk de rest van de wedstrijd moest missen als gevolg van een tweede gele kaart.

Ondanks de hele goede start beleefde FC Oegstgeest dus later een terugval en moesten ze toezien dat CVC Reeuwijk op gelijke hoogte kwam. Voor nu is in ieder geval die nul uit de stand met uitzicht op betere wedstrijden. Want dat hebben ze in de eerste helft toch wel bewezen.

Overige uitslagen: SV Aarlanderveen-SV Nieuwkoop 4-1, Alphia-VVSB 1-3, FC Oegstgeest-CVC Reeuwijk 3-3, FC Oudewater-Blauw Zwart 0-0, Sporting Leiden-CVV Be Fair 2-2, TAVV-Lugdunum 3-0, FC VVC-SV Gouda 0-1.