Netwerk Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest opgericht | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Sociaal makelaar Sietske Steenbergen heft samen met Sandra Poel (Adviseur Informele Zorg Stichting Eva) het glas.
Sociaal makelaar Sietske Steenbergen heft samen met Sandra Poel (Adviseur Informele Zorg Stichting Eva) het glas. (Foto's Willemien Timmers)

Netwerk Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest opgericht

Op maandag 7 oktober is het netwerk Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest door het ondertekenen van een 'Ik-doe-mee-verklaring' officieel opgericht.

Je af en toe eenzaam voelen, hoort bij het leven. Maar ernstige eenzaamheid is een ingrijpend en hardnekkig probleem. In Oegstgeest is elf procent van alle volwassenen vaak eenzaam wat betekent dat in elke straat gemiddeld acht mensen wonen die ernstig eenzaam zijn.
Om die reden heeft het college in het werkprogramma opgenomen dat er een actieplan eenzaamheid moet komen. De bedoeling is dat het lokale netwerk van instellingen, bedrijven en (vrijwilligers)organisaties daar vorm aan gaat geven.
De aanpak van eenzaamheid vraagt bundeling van krachten. Daarom is maandagmiddag 7 oktober het netwerk Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest opgericht: om samen een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken, voorkómen en verminderen van eenzaamheid in Oegstgeest. Dit doet het netwerk onder andere door de komende jaren de gemeenschapszin te stimuleren, door activiteiten beter op elkaar af te stemmen en goed te signaleren en door te verwijzen. Ook wordt het bestaande aanbod van ontmoetings- en welzijnsactiviteiten in Oegstgeest, met hulp van ervaringsdeskundigen, kritisch onder de loep genomen.
Wethouder Jan Nieuwenhuis sloot de bijeenkomst af en noemde de succesvolle aanpak van de week 'Oegstgeest Ontmoet'; een gezamenlijke actie van het netwerk waarin er vele tientallen activiteiten georganiseerd zijn. Ook noemde hij het belang van ontmoetingsactiviteiten als preventieve aanpak. Maar naast preventie is het zaak nog beter te kijken naar mensen die kampen met een ernstige vorm van eenzaamheid. En deze personen er écht bij proberen te betrekken, daarom is dit netwerk zo van belang.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>