Logo oegstgeestercourant.nl
Diderik Selier tijdens de afsluiting van de KIVA in 2017.
Diderik Selier tijdens de afsluiting van de KIVA in 2017. (Archieffoto Willemien Timmers)

Jeugdwerk in Oegstgeest verandert komend jaar

Onzekerheid voor Stichting Evenementen

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH), die voor vijftien gemeenten waaronder Oegstgeest jeugd- en jongerenwerk uitvoert, wil het 'kinderwerk' graag naar een moderne aanpak omvormen. Voor hen betekent dat meer de wijken van Oegstgeest ingaan en meer aansluiten bij een 'vraaggerichte en preventieve aanpak'.

Consequentie hiervan is dat de Stichting Evenementen geen subsidiegeld meer zal ontvangen voor haar kinderactiviteiten (onder meer cursussen en vakantieactiviteiten) die tot nu toe in het Dorpscentrum worden aangeboden. Ook zal het jeugdwerkkantoor op deze locatie volgens Diderik Selier (St Evenementen) met ingang van 1 januari 2020 niet langer als uitvalsbasis van het Oegstgeester kinderwerk gebruikt kunnen worden.

Oegstgeester wethouder Jan Nieuwenhuis: "De omvorming bij de stichting sluit aan bij het door de gemeenteraad vastgestelde sociaal domeinplan 'Met elkaar, voor elkaar'." Hij is zich ervan bewust dat voor de huidige vorm van kinderwerk de Stichting Evenementen door de STJJMH wordt ingeschakeld, en dat voor hen de toekomst onzeker is. "De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk en de Stichting Evenementen zijn met elkaar in gesprek over wat zij in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. In 2020 zal er gewoon een KIVA zijn."

"Tot nu toe is er altijd veel belangstelling en waardering geweest voor de vele kindercursussen en vakantieactiviteiten van de Stichting Evenementen", laat Diderik Selier weten. "Het is geweldig om te zien hoe kinderen zich in korte tijd kunnen ontwikkelen. Met name bij dansen, musical, toneel spelen, yoga en de kookcursussen waren deze ontwikkelingen bij vele kinderen heel goed merkbaar: niet alleen voor wat betreft de vaardigheden, maar ook gedragsmatig. Deze cursussen zijn altijd bedoeld zijn geweest voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd." Selier, die overigens in dienst blijft bij de STJJMH, geeft aan er alles aan om ook in de toekomst betaalbare cursus- en vakantieactiviteiten voor de jeugd te kunnen blijven aanbieden. Hij hoopt voor alle materialen van zijn stichting een nieuwe opslagplak te vinden. "Volgens mij is het de bedoeling dat ik vanaf volgend jaar enkel met een laptop en een mobiele telefoon de wijk in ga. Ik hoop dat er dan al plannen liggen en ik voor mijn eigen stichting een betaalbare plek kan vinden van waaruit we onze activiteiten wellicht in aangepaste vorm kunnen continueren."

(WT)

Meer berichten