Michelle Rozenbroek benut een strafworp.
Michelle Rozenbroek benut een strafworp. Foto: Fiks

Fiks verlaat Middelburg zonder punten

Korfbalvereniging Fiks is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Middelburg. Ondanks een goede fase in de tweede helft ging Swift met de winst aan de haal. Uitslag 23-18.

De strijd om de derde plaats op de ranglijst eindigde hiermee in het voordeel van de Zeeuwse formatie. "Vooraf had ik tegen deze tegenstander op meer gehoopt", bekende trainer Bas Harland na afloop."Swift begon met lange aanvalsacties, liet de bal goed rondgaan en schoot op juiste momenten. Hierbij ontbrak het niet aan zuiver schot."

Na zes minuten keek Fiks tegen een 5-0 achterstand aan. Zeker geen onoverkomelijk verschil, maar het kost veel kracht om zo'n verschil te overbruggen. Bas erkende de controle die Swift in die fase over de wedstrijd had, maar dat had mede te maken dat Fiks niet echt lekker in de wedstrijd zat. Hij vertelde er wel bij dat hij zijn team langzamerhand in de wedstrijd zag terugkeren. Vlak voor rust was de tussenstand 10-8. "De 11-8 in de laatste seconden van de eerste helft was natuurlijk een domper, die echter geen wissel trok om in het eerste gedeelte van de tweede helft helemaal terug te keren." Hij wees op de gelijkmaker bij 12-12 door de topscorer bij Fiks, Mart Hortensius.

Alle ingrediënten waren aanwezig om alsnog de ontmoeting naar de hand te zetten. Helaas werd Fiks verdedigend te gretig en veroorzaakte vrije ballen, waaruit de thuisploeg opnieuw aan de leiding kwam. Na 14-13 kwam Swift in een nieuwe scorende flow en liep uit naar 19-13. Dit verschil was van doorslaggevende betekenis. Belangrijk verschil tussen de twee ploegen was de scherpte van de dames. Bij Fiks pakte in deze ontmoeting alleen Michelle Rozenbroek een doelpuntje mee. "Bij ons viel na de deceptie over de nieuwe uitloop van Swift de tegenstand weg en behaalde de Middelburgers verdiend de zege", concludeerde Bas Harland tot slot. Mart Hortensius (7), Roy Vreeken (4), Kevin Vreeken (2), Jan Anholts (4) en Michelle Rozenbroek scoorden.
Komende zaterdag de wedstrijd tegen SKF op sportpark De Voskuyl. Aanvang 16.00 uur.