De spelers van LOHC Heren 1 tijdens een eerdere wedstrijd. |
De spelers van LOHC Heren 1 tijdens een eerdere wedstrijd. | Foto: Ed Patijn

LOHC Heren 1 wint van Union

Tijdens een regenbui die de gehele zondag aanhield, trad LOHC Heren 1 op 5 oktober weer aan bij een thuiswedstrijd.

Tegenstanders waren de mannen van Union. Na de nederlaag van vorige week bij Upward, begon Leiden scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde redelijk snel in corner. Deze werd vlak naast de goal gepusht, echter was het luttele minuten later wel raak uit een strafcorner. Bob van Brussel stond op de kop van de cirkel en wist de keeper te verschalken door de bal links in het doel te pushen en zijn totaal van goals dit seizoen naar 4 te brengen.

Vervolgens, nog in het eerste kwart, kwam LOHC op een 2-0 voorsprong door een fraaie treffer van Yvar Verseef. Een vrije slag werd vanaf de 23-meterlijn met een harde bal de cirkel ingebracht door Cees Potters en hier kwam Yvar mooi vrij van zijn verdediger en wist de bal met een tip-in voorbij de doelman te werken.

Na enkele corners van Union maakte Leiden halverwege het tweede kwart de 3-0. Ditmaal was het Lars Barkmeijer, die al voor de derde wedstrijd op rij een goal maakte. Een geslagen hoge voorzet van Arslan Qabir werd knap door Lars in het net getikt. Met een 3-0 stand gingen beide ploegen de rust in. In de tweede helft kregen beide ploegen enkele corners, echter resulteerde dit voor Leiden en Union beide in geen treffers.

Met een 3-0 stand klonk het eindsignaal en bleven de drie punten in Oegstgeest.

Op woensdag 9 oktober speelt LOHC Heren 1 om 20.30 uur thuis een oefenwedstrijd tegen de Reigers op de Hofbrouckerlaan.