Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Marèse Peters juryvoorzitter van het Oegstgeester Dictee

Voor de zesde maal foutloos schrijven voor het goede doel

Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert op 15 oktober het zesde Oegstgeester Dictee. Dit dictee wordt opgezet om de strijd tegen de laaggeletterdheid in onze regio te versterken door de opbrengst aan de VoorleesExpress te doneren.

De VoorleesExpress laat vrijwilligers bij laaggeletterde gezinnen thuis een half jaar lang een uur per week voorlezen om zo het enthousiasme voor zelf lezen te bevorderen en daarmee de kinderen meer kansen te bieden in onze steeds meer digitaliserende maatschappij.

De auteur van het dictee is dit jaar Prof. Dr. Ko Colijn (zie artikel van vorige week) en de zin voor zin voorlezer is Drs. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en inwoner van Oegstgeest.

Juryvoorzitter

Dit jaar is de juryvoorzitter Marèse Peters. Zij heeft Algemene Taalwetenschap gestudeerd in Groningen. Na haar afstuderen in 1996 heeft ze enkele jaren als communicatiemedewerker bij diverse overheden gewerkt. Vervolgens heeft ze zich in 2002 in Groningen als zelfstandig tekstschrijfster gevestigd. Sinds 2007 woont zij in Oegstgeest. Als kind had ze al een fascinatie voor taal; ze heeft gedurende haar gehele schoolperiode deel uitgemaakt van de redactie van de schoolkrant. Ze is voorzitter van Tekstnet, de Nederlandse beroepsvereniging van tekstprofessionals. Zij vindt eigentijds schrijven van groot belang. Spelling draagt daartoe bij, maar helder formuleren is belangrijker. Schrijf zoals je praat is haar devies.


Het zesde Oegstgeester Dictee wordt gehouden in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest. Inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur. Men kan zichinschrijven en betalen (€ 20,- voor volwassenen, € 10,- voor scholieren) bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Deelnemers kunnen zich tot 12 oktober ook aanmelden via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl.

Dit jaar doen ook weer teams mee. Met drie deelnemers heb je al een team; maximaal vijf deelnemers in een team. Er is ook weer een extra dictee voor specialisten.

Tijdens de inloop en de correctiepauze speelt een klein gezellig orkestje zijn om het geheel op te luisteren. Tijdens de pauze zullen er drankjes en hapjes worden geserveerd.

Meer berichten