Voorlopig geen bouwvergunning restaurant Loetje - Raad van State schorst reparatieplan Klinkerbergerplas | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Op deze plek aan de Klinkenbergerplas komt Loetje.
Op deze plek aan de Klinkenbergerplas komt Loetje. (Foto: Wil van Elk)

Voorlopig geen bouwvergunning restaurant Loetje - Raad van State schorst reparatieplan Klinkerbergerplas

DEN HAAG – Het reparatieplan voor restaurant Loetje bij de Klinkenbergerplas lijkt te haastig te zijn vastgesteld. De Raad van State heeft het plan woensdag 2 oktober buiten werking gesteld, omdat er teveel losse eindjes in zitten. Dat betekent dat er voorlopig geen vergunning kan worden verleend voor de bouw van het restaurant. De bouwvergunning was al aangevraagd.

Volgens de Raad is de horecabestemming in het plan niet goed geregeld. En dat zou ertoe kunnen leiden dat er veel meer horeca rond de plas kan worden gevestigd. Dat is ook niet de bedoeling van de gemeenteraad, maar het plan laat dit ongewenste effect wel toe. Een omwonende vroeg de Raad onlangs om het plan te schorsen en ze heeft vandaag dus haar zin gekregen.

Het reparatieplan was nodig nadat de Raad het vorige plan voor horeca en evenementen bij de plas begin dit jaar gedeeltelijk onderuit haalde. Volgens de omwonende gaf de Raad toen ook opdracht aan de gemeente om een geluidsonderzoek en een parkeeronderzoek te doen. Dat is volgens de Raad niet het geval.

Maar een parkeeronderzoek had de gemeente wel kunnen helpen, omdat nu gegevens ontbreken over de toekomstige situatie bij Loetje. Daarbij komt dat de Raad het parkeren niet helder geregeld vindt in het reparatieplan. Bovendien moet het restaurant in principe op eigen terrein voor parkeergelegenheid zorgen. De gemeente vindt dat er al voldoende openbare parkeerplekken zijn bij de plas. Die kunnen ook worden gebruikt door bezoekers van het restaurant.

Over ongeveer een half jaar komt er bij de Raad een vervolgzitting. Daarna volgt het eindoordeel van de Raad. De gemeente kan intussen wel de gebreken herstellen die nu zijn ontdekt.

(Adrie van der Wel)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>