Mooie tweede bijeenkomst Oegstgeester Dwarse Denkers | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Marili 't Hooft, Esther Peters en Peter Frans Pauwels. |
Marili 't Hooft, Esther Peters en Peter Frans Pauwels. | (Foto: Joop Verdonk)

Mooie tweede bijeenkomst Oegstgeester Dwarse Denkers

Maandag 23 september vond de tweede bijeenkomst van de Oegstgeester Dwarse Denkers (ODD) plaats. Initiatiefnemer Rob Sturm lichtte toe waar ODD voor staat: "Ons dorp telt zoveel mensen met buitengewone beroepen en talenten die vaak buiten het dorp bijzonder werk doen en soms zelfs de wereld over vliegen om daar hun kennis te delen: hoe mooi om dat ook met eigen dorpsgenoten te delen?"

ODD staat voor ontmoeten, kennis delen, inspiratie en nieuwe energie opdoen en is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor Oegstgeestenaren door Oegstgeestenaren. "Alles gaat met gesloten beurzen en we zijn een rondreizend circus langs alle zalen van Oegstgeest", aldus Sturm. De laatste keer waren ze ruimhartig te gast bij Kasteel Oud-Poelgeest.

De groep Oegstgeester Dwarse Denkers bestaat uit Joop Verdonk, Els Timmers, Rob Sturm, Hans Bauma, Lucien Geelhoed, Esther Peters, Cecile van der Vijver, Joep Rovers, Joost van Bergen en Henegouwen en Caroline Vink.

De eerste bijeenkomst in juni waren de hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie van de universiteit Leiden, Eveline Crone (misschien beter bekend van het boek Puberbrein) en schrijver van de bestseller Laura H. en succesvol verslaggever van NRC Handelsblad Thomas Rueb te gast en deelden zij gepassioneerd hun kennis, verhaal en ervaringen.

Afgelopen maandag 23 september deelden niemand minder dan co founder van Tom Tom en succesvol ondernemer Peter Frans Pauwels en top-techvrouw COO/CFO van Wetransfer Marili 't Hooft hun kennis en ervaringen over de impact van digitalisering en data. Welke sporen laat je achter op internet en zijn we ons daarvan bewust? Wat is de kracht van de vergaande digitalisering en wat zijn de downsides? En wat kunnen we doen om onszelf beter te beschermen? Van een glimp van de toekomst met de zelfrijdende auto tot een inkijkje in het leven als ondernemer in deze snel ontwikkelende markt.

De drukbezochte avond werd wederom professioneel en enthousiast geleid door Esther Peters en er was volop ruimte voor vragen en reflectie.


Op 14 november is de volgende bijeenkomst met onder andere Kutsal Yesilkagit, hoogleraar international governance aan de universiteit Leiden en succesvol couturier Achmed Oso over protectionisme, autocratische leiders en internationaal zakendoen. Locatie nog onbekend.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>