Daniël van Vliet wordt gestopt door Sporting Leiden. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Daniël van Vliet wordt gestopt door Sporting Leiden. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Weekend met wisselend succes voor FC Oegstgeest

FC Oegstgeest 1 verloor opnieuw thuis tegen een sterker spelend Sporting Leiden. Vrouwen 1 won voor de tweede keer op rij nu uit tegen Quick Boys VR1.

FC Oegstgeest 1 - Sporting Leiden 1

Vanaf het begin van de wedstrijd was Sporting Leiden de bovenliggende partij. De 0-1 viel na een kwartier wat ongelukkig omdat een schot van Sporting Leiden door een verdediger van richting werd veranderd en in het doel belandde.
Na ongeveer 23 minuten verhoogde Sporting Leiden de score door een vrije trap van ongeveer 16 meter in de as van het veld zuiver in te schieten. Hij liet keeper Mitchel Zandbergen kansloos (0-2).
Tegen het einde van de eerste helft kwam FC Oegstgeest toch tot enkele mogelijkheden om aansluiting te vinden. Een vrije trap van Jelle van Aarle werd net over het doel gewerkt door de Sporting Leiden keeper. Even later werd een schot van FC Oegstgeest gekeerd door de paal.
Na rust ging Sporting Leiden weer verder met de dominante rol die zij in het grootste deel de eerste helft al speelden. De doelpunten die leidden tot de einduitslag van 0-5 vielen heel snel. De 0-3 was een misverstand van de verdediging waardoor Sporting vrij voor het doel kwam. De laatste twee doelpunten waren het resultaat van fraaie aanvallen van Sporting, nette uitgespeelde doelpunten.

Met de entree in de derde klasse, het vertrek van zeven spelers uit de selectie, en de komst van de nieuwe trainer (Nico van der Salm) zal het publiek van FC Oegstgeest de selectie en de trainersstaf de rust en tijd moeten gunnen om te gaan bouwen. Behoud in de derde klasse lijkt voor nu voor FC Oegstgeest het enige realistische doel voor dit seizoen.
Volgende week (zaterdag 5 okt, 14.30 uur) speelt FC Oegstgeest uit tegen Lugdunum.

Overige uitslagen: SV Aarlanderveen-TAVV 1-1, CVV Be Fair-Lugdunum 3-0, CVC Reeuwijk-VVSB 2-2, SV Gouda-FC Oudewater 6-5, SV Nieuwkoop-Blauw Zwart 2-0, FC Oegstgeest-Sporting Leiden 0-5, FC VVC-Alphia 0-2.

Zwaarbevochten zege FC Oegstgeest VR1

Na de jaarlijkse fotoshoot te hebben gedaan en een korte wedstrijdbespreking werd afgereisd richting Nieuw-Zuid waar de clash met Quick Boys VR1 zou plaatsvinden.
In de eerste helft ontspon zich een strijd waarbij het fysiek, maar wel fair, spelende Quick Boys het spel van FC Oegstgeest wist te ontregelen. De eerste 20 à 25 minuten werden er dan ook niet echt kansen gecreëerd door beide teams.
Een corner van Quick Boys in tweeën genomen doorbrak het evenwicht. Op de punt van het strafschopgebied verdween het schot plots in de korte hoek. De FC Oegstgeest vrouwen wisten in een tijdsbestek van tien minuten de 1-0 achterstand echter om te buigen naar een 1-3 voorsprong.
Na de rust een Quick Boys met nog meer opgestroopte mouwen en meer druk naar voren om een aansluitingstreffer te forceren. Het was nu een kwestie van controleren en de score uit te bouwen naar 1-4. Die mogelijkheid kwam toen Assala Ayachi doorbrak op rechts en haar snoeiharde schot uiteenspatte op de binnenkant van de paal maar helaas geen doel trof.
Door onnodig balverlies kwam de spits van Quick Boys oog in oog met de keepster van FC Oegstgeest en deze faalde niet (2-3).
Nu moesten de FC Oegstgeest vrouwen op karakter de wedstrijd over de streep trekken. Echte kansen kreeg Quick Boys niet meer en na 90 minuten en windkracht 6 floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde. De koppositie blijft gehandhaafd met 2-6 (14-2). Doelpuntenmakers: Laura Manuputty, Roberta Gianfiglio, Maaike de Bruyn.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 12 oktober uit tegen FC Rijnvogels VR2, aftrap om 12.15 uur.