Van 1 tot en met 8 oktober ontmoet heel Oegstgeest elkaar | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Iris van der Heul, Sietske Steenbergen en Wilma van den Berg kijken uit naar de week. | Foto Willemien Timmers
Iris van der Heul, Sietske Steenbergen en Wilma van den Berg kijken uit naar de week. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Van 1 tot en met 8 oktober ontmoet heel Oegstgeest elkaar

In heel Oegstgeest wordt er actief aan gewerkt om van de thema-week 'Oegstgeest Ontmoet', die plaatsvindt van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober, een groot succes te maken.

Sociaal makelaar Sietske Steenbergen, predikant Iris van der Heul en actieve Oegstgeestenaar Wilma van den Berg leggen bij een kopje koffie in het Dorpscentrum uit hoe leuk het is om mensen met elkaar in contact te brengen, en hoe goed het is om wat eenzamere Oegstgeestenaren uit te nodigen voor één van de vele activiteiten in die week.
Een aantal organisaties binnen het 'Netwerk Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest' hebben hun best gedaan om iedere dag een mooi activiteitenprogramma aan te bieden.
"Het is enorm leuk om te zien dat er zoveel te doen is in Oegstgeest", benadrukt Sietske Steenbergen. "In deze 'Oegstgeest Ontmoet'-week zijn bijna alle activiteiten gratis, en zit er voor elke Oegstgeestenaar wel iets bij wat hij of zij leuk vindt. Denk aan een kunstworkshop, een Aqua-vitaal-les, dansen, klaverjassen of samen lunchen."
Ook Wilma van den Berg doet samen met haar man Ruurt met de week mee. Zij organiseert 'Ontmoet de buurt bij de koffie in Haaswijk' op donderdag 3 oktober om 10.00 uur en neemt op vrijdag het Zonnebloem 'thuisdiner' voor haar rekening. Zo'n diner is gezellig bij de kok thuis in een gemoedelijke sfeer. Er is nog voldoende plek tijdens de week. Aanmelden kan bij Lineke Zwart van de Zonnebloem via (071) 5227657.

"Wij organiseren overigens twee maal per week diners bij ons thuis", vertelt Wilma. "Dat is ontzetten leuk om te doen. Van zes tot acht uur hebben we dan vier of vijf mensen extra aan tafel zitten. Iedereen is welkom, en mocht het vervoer een probleem voor je zijn, dan halen we je op." Wilma en haar man willen graag een ontmoetingsplek zijn waar mensen zich thuis voelen en met elkaar een gezellig gesprek kunnen voeren. "Ik ben altijd bereikbaar op 0618281308."


Iris van der Heul, predikant van de Protestantse Gemeente Oegstgeest, ziet de kansen die de 'Oegstgeest Ontmoet'-week biedt. "Het is zo goed om mensen in contact met anderen te brengen. Eenzaamheid ontstaat als je je verhaal niet kwijt kan bij een ander. Ook als Raad van Kerken willen we met onze activiteiten laten zien dat betrokkenheid bij elkaar heel belangrijk is. Daarom organiseren we op dinsdag 1 oktober om 10.30 uur een koffieochtend, mét gespreksleider, in Trompenburg aan de Tromplaan en op zondag 6 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een middag rond 'verhalen' in het Dorpscentrum. We zorgen ervoor dat elke bezoeker die middag daadwerkelijk zijn verhaal kwijt kan bij iemand en echt gehoord wordt, ook gaan we nieuwe verhalen horen van een verhalenverteller."


Het 'Oegstgeest Ontmoet'-programma bevat nog veel andere leuke workshops op het gebied van dans, toneel, kunst, sport, eten en gesprek. Voor sommige activiteiten is aanmelden gewenst. Zie ook pagina 4 in de Oegstgeester Courant van deze week.
Link naar PDF bestand
Meer informatie is te vinden op www.wijzijneva.nl/nieuws/programma-oegstgeest-ontmoet
Bellen kan ook met Sietske Steenbergen via 06 83079884.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>