FCO had het nakijken bij TAVV.
FCO had het nakijken bij TAVV. Foto: Paul Lichtenbeld, lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest start competitie

FC Oegstgeest 1 liep in de eerste wedstrijd tegen een nederlaag (6-0) aan uit tegen TAVV. FC Oegstgeest VR1 daarentegen wint met grote cijfers (11-0) van Rijnsburgse Boys VR1.

TAVV uit Ter Aar was afgelopen zaterdag de eerste tegenstander van FC Oegstgeest in competitie 2019-2020. Beide teams komen voor het eerst uit in de derde klasse. TAVV degradeerde uit de tweede klasse en FC Oegstgeest promoveerde via de nacompetitie. Dus kort door de bocht geredeneerd zou het voor FC Oegstgeest mogelijk geen makkelijke wedstrijd worden.

In de eerste minuten van de wedstrijd kwam FC Oegstgeest goed uit de startblokken. Maar kennelijk nam TAVV in eerste instantie een wat afwachtende houding aan. Want daarna zou TAVV het klassenverschil duidelijk maken. TAVV overrompelde met goed combinatiespel en steekpasses de FC Oegstgeest verdediging regelmatig. Na 11 minuten viel het eerste doelpunt (1-0). Nog voor rust stond de 3-0 op het scorebord. Dankzij keeper Mitchel Zandbergen viel dat niet hoger uit.

In de tweede helft verving Rens van der Spek, Bas Nieuwenburg die tegen de verwachting in toch aan de wedstrijd kon beginnen ondanks een serieuze blessure die hij vorige week opliep. Trainer Nico van der Salm bracht ook Thijs Smallenbroek en Menno Bakker in. Het leek wat meer stabiliteit te geven, maar was onvoldoende om wat meer weerstand te bieden.

TAVV legde mooie combinaties op de mat terwijl het spel van FC Oegstgeest een wat krampachtig beeld gaf. TAVV zou nog voor het eindsignaal de score op 6-0 brengen.

Gezien de overige uitslagen van de andere wedstrijden op deze eerste competitiedag kan FC Oegstgeest 1 een zeer dynamisch seizoen tegemoetzien. Dit blijkt vooral uit het feit dat er alleen drie punten wedstrijden zijn gespeeld én die bovendien zeer doelpunten-rijk waren.

Op dit moment valt bijna niet te voorspellen hoe de competitie voor FC Oegstgeest zal verlopen. Een voorproefje tegen één van de sterkste teams hebben ze nu gehad. Volgende week 28 september om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden.

FC Oegstgeest Vrouwen 1 schiet uit de startblokken

FC Oegstgeest VR1 heeft de eerste wedstrijd van de competitie op overtuigende wijze gewonnen van Rijnsburgse boys VR1. Vanaf minuut één werd al snel duidelijk dat de tegenstander een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Rijnsburgse girls. Met goed veldspel en veel druk naar voren werd de tegenstander met de rug tegen de muur gezet. Het duurde tot de negende minuut alvorens de motor op toeren kwam.
Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij de ene na de andere mooie aanval volgde en resulteerde, met doelpuntenmakers Roberta Gianfiglio (2x), Maaike de Bruyn (5x), Marijn Kroense (1x), Ilse Witteman (1x), Tessie van Leeuwen (1x), Assala Ayachi (1x), in een 11-0 einduitslag.

Volgende week gaat de FC Oegstgeest VR1 op bezoek bij Quick Boys VR1, de aftrap is om 14.15 uur.